Deserturi

Deserturi

Tartă cu zmeură și mentă

+2 click pentru
galerie

- ingrediente -

 Tartele cu fructe proaspete sunt cele mai simple și mai la îndemână deserturi de vară, dar sunt și foarte îndrăgite în rândul amatorilor de dulciuri.

Această Tartă cu zmeură și mentă, este deosebită prin gustul dulce-acrișor și plăcut aromat.

  • Pentru aluat:
  • 125 g de unt
  • 250 de g făină
  • 2-3 linguri de apă
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 400 gr zmeură
  • 100 gr zahăr
  • 8-10 frunze de mentă
  • 1 lingură amidon alimentar

- mod de preparare -

Pentru a pregăti aluat de tartă, cernem făina într-un vas, presărăm sare peste ea și adăugăm untul rece, tăiat în bucăți. Amestecăm cele două ingrediente, picurând și apa rece. Vom obține un aluat sfărâmicios, pe care îl lăsăm la rece 30 de minute, acoperit cu folie alimentară.

Amestecăm zmeura cu zahărul, amidonul și frunzele de mentă tăiate mărunt. Nu este nevoie să o fierbem, pentru că va fi supusă tratamentului termic în timpul coacerii.

Tapetăm interiorul formei de tartă de 25 cm, cu 2/3 din aluatul de la frigider și întindem zmeura pe toată suprafața acestuia. Din restul aluatului oprit creăm un grilaj pe care îl așezăm deasupra zmeurei.

Coacem delicioasa tartă cu zmeură și mentă pentru 35 de minute, la 180 de grade, nu înainte de a preîncălzi cuptorul pentru aproximativ 15 minute.

O lăsăm să se tempereze, apoi o porționăm și o servim simplă sau pudrată cu zahăr.

Vedeți și Rețeta Tartă cu caise şi frişcă!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe