Deserturi

Deserturi

Tarte cu cremă de brânză și afine

- ingrediente -

Foarte încântați vor fi musafirii când îi veți servi cu așa tarte cu cremă de brânză și afine, simple, dar delicioase!

Asemănătoare sunt și aceste Minitarte cu cremă de vanilie și zmeură, sau aceste Minitarte cu cremă de vanilie și căpșuni, cu care îi puteți încânta pe cei dragi.

  • Pentru aluat de tarte:
  • 400 gr făină
  • 1 praf de sare
  • 50 gr zahăr
  • 200 gr unt
  • 1 ou
  • 2 linguri apă rece
  • Pentru crema de brânză:
  • 150 g brânză de vaci, proaspătă
  • 250 g mascarpone
  • 100 ml frișcă lichidă
  • 100 g zahăr
  • 30 g zahăr vanilat
  • 250 g afine

- mod de preparare -

 Pentru aluatul de tartă se cerne făina într-un vas, iar la mijlocul ei se pun: oul amestecat cu un praf de sare și zahărul și untul cubulețe.
Se frământă rapid un aluat ferm, adăugând pe parcurs și apa rece.
Aluatul se înfășoară în folie și se dă la rece 30-40 de minute.
Apoi se scoate și se îmbracă formele de tartă cu el, pe interior.
Se înțeapă aluatul din loc în loc, se așază hârtie de copt peste el și se pun boabe de orez, sau de fasole în interior, pentru a se coace uniform.
Se dau tăvile la cuptorul preîncălzit, în prealabil, pentru 15 minute la 180 de grade.
Pentru cremă, se amestecă brânza dulce cu mascarponele și zahărul, apoi se încorporează frișca bătută.
Se umplu tartele cu crema de brânză și se decorează cu afine.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe