Deserturi

Deserturi

Ți-au rămas albușuri și nu știi la ce să le folosești? Încearcă acest chec delicios cu mac și lămâie și pe toți o să-i uimești!

- ingrediente -

  •  6 albușuri
  • 100 g zahăr
  • 75 g făină
  • 25 g mac
  • 1 lămâie
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf de sare

- mod de preparare -

Se bat albușurile spumă, presărate cu sare, apoi se adaugă, treptat, zahărul pudră( avem grijă să-l măcinăm înainte).

Se adaugă și zeamă de lămâie pe parcurs ce se adaugă zahărul, aceasta ajută bezeaua să se mențină fermă.

Făina se cerne împreună cu praful de copt și se adaugă în ploaie, amestecând încet cu o spatulă, să nu se lase bezeaua.

Se adaugă coaja rasă de lămâie, pentru un plus de aromă, dar și pentru culoare, apoi se adaugă macul, de asemeni amestecând cu mare grijă, până la omogenizarea compoziției.

Se tapetează o formă de chec cu hârtie de copt și se toarnă compoziția de chec cu mac și lămâie în ea, nivelând-o cu o spatulă.

Checul se coace pentru 25-30 de minute, în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, dar se testează și cu scobitoarea.

Se lasă să se răcească, apoi se poate pudra cu zahăr.

Gustos și foarte frumos, acest chec cu mac și lămâie!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe