Deserturi

Deserturi

Tiramisu la pahar. Variantă simplă, fără ouă.

- ingrediente -

 Dacă vreți să-i impresionați ce cei dragi cu un desert simplu și ușor, fără coacere, Tiramisu la pahar este ideal!

S-ar putea să vă placă și această variantă de Tiramisu cu lămâie, sau acest deosebit Tiramisu festiv!

  • 12 pișcoturi Savoiardi
  • 250 ml cafea fiartă, filtrată 
  • 2 lingurițe zahăr
  • 30 ml lichior amaretto
  • Pentru cremă:
  • 250 g lapte condensat
  • 400 ml frișcă lichidă, îndulcită
  • 250 g mascarpone
  • esențe după gust

- mod de preparare -

 Se prepară mai întâi cafeaua care se îndulcește, se lasă la răcit, apoi se amestecă cu amaretto.

Pentru cremă, se mixează frișca lichidă până începe să se întărească, apoi se adaugă laptele condensat și se mixează în continuare, până se omogenizează.

Se încorporează mascarponele și se adaugă esență de rom, sau de migdale.

Pișcoturile se trec prin cafea și se așază în pahare, alternând cu crema.

Deasupra se ca cerne cacao din belșug.

Se dau paharele la rece pentru 30 de minute.

Deliciosul tiramisu la pahar se servește rece.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest