Deserturi

Deserturi

Tort cu cremă de vișine și glazură de ciocolată

+2 click pentru
galerie

- ingrediente -

Un tort delicios, cu cremă dulce-acrișoară și glazură de ciocolată, perfect pentru o zi aniversară, sau o sărbătoare.

  • Ingrediente pentru rețeta de Tort cu cremă de vișine și glazură de ciocolată:
  • Pentru blat:
  • 8 ouă
  • 8 linguri zahăr
  • 4 linguri ulei
  • 6 linguri nucă măcinată
  • 4 linguri cacao
  • 6 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Crema:
  • 1 borcan dulceață de vișine(800 gr)
  • 250 gr frișcă lichidă
  • 10 gr gelatină
  • 2 linguri amidon
  • 200 gr vișine congelate sau din compot
  • Sirop pentru blat:
  • 500 ml apă
  • 4 linguri zahăr
  • esență de rom
  • Glazura:
  • 100 gr unt
  • 400 gr ciocolată amăruie
  • 2 linguri cacao
  • 50 ml lapte
  • 2 linguri zahăr

- mod de preparare -

 Pornim cuptorul la 180 de grade,. Pentru a prepara  blatul de tort, începem prin a separa albușurile de gălbenușuri. Albușurile le mixăm spumă, presărate cu sare, apoi adăugăm, treptat, zahărul mixând în continuare până obținem o bezea fermă. Adăugăm, pe rând: gălbenușurile frecate cu sre și uleiul, nuca măcinată ș făina amestecată cu cacaua.

Ungem o formă de tort, de 24 cm ,cu puțin ulei întindem compoziția pentru blat în ea și o dăm la cuptor la 180 grade pentru 35-40 minute. Nu uităm nici de testul scobitorii, pentru siguranță.

Pentru a prepara crema de vișine cu frișcă, încalzim dulceața de vișine pe baie de aburi până devine cursivă. Strecurăm vișinele, iar lichidul îl lăsăm pe foc până atinge punctul de fierbere, apoi adăugăm amidonul și amestecăm intens până se îngroașă sosul.

Mixăm frișca, hidratăm gelatina în apă cât să fie bine acoperită și o lichefiem pe baie de aburi.i O adăugăm caldă, în compoziția de vișine, de asemeni, caldă. După răcire, amestecăm crema de vișine cu frișca, vișinele din compot și vișinele din dulceață.

Blatul răcit îl secționăm în trei părti. Însiropăm fiecare parte cu siropul preparat din apă cu zahăr și esență. Asamblăm tortul în forma în care s-a copt blatul și îl dăm la rece pentru 30 de minute, sau chiar o oră

Apoi pregătim glazura de ciocolată. Punem într-iun vas, pe foc, untul, laptele, cacaua, ciocolata mărunțită și amestecăm continuu până la topirea ingredientelor și omogenizarea compoziției.

Turnăm glazura fierbinte peste tort lăsând-o să curgă și pe laterale.

Decorăm tortul cu cremă de vișine și glazură de ciocolată cu bomboane, sau după imaginație.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe