Deserturi

Deserturi

Tort cu morcovi și nuci și glazură icing

- ingrediente -

 Un tort simplu și rapid, fără cremă, doar cu o delicioasă glazură de zahăr cu lămâie, perfect pentru weekendurile în familie: Tort cu morcovi și nuci și glazură icing.

  • 4 ouă
  • 200 g zahăr
  • 100 g nuci
  • 350 g morcovi rași
  • 250 g făină
  • 150 ml ulei
  • 5 g praf de copt
  • un praf de sare
  • 2 lingurițe scorțisoară măcinată
  • Pentru glazură:
  • 250 g zahăr pudră, cu aromă de vanilie
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 1-2 linguri apă

- mod de preparare -

 Într-un bol, se amestecă ingredientele uscate: faina scorțișoara și praful de copt).
Ouăle se amestecă bine cu un praf de sare, apoi cu zahărul până devin spumoase. Se adaugă uleiul, apoi se încorporează amestecul de ingrediente uscate.
Urmează morcovii dați pe răzătoarea mică și nucile tocate grosier.
Compoziția obținută se întinde uniform la baza unei forme de tort de 24 cm.
Se coace blatul de tort cu morcovi și nuci pentru 25-30 de minute, la 180 de grade.
Pentru glazură, se freacă zahărul pudră cu zeama de lămâie și apa până rezultă o compoziție spumoasă.
Se toarnă imediat peste blatul de tort cu morcovi și nuci, răcit.
Se dă la rece pentru o oră, apoi se poate porționa.

Dacă doriți un tort cu cremă, încercați această rețetă: Tort cu blat de morcovi și cremă de brânză!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe