Deserturi

Deserturi

Tort de mere umplute cu rahat. Rețetă de post.

+3 click pentru
galerie

- ingrediente -

 Și în post ne putem delecta cu un tort delicios și de mare efect, cum este acest tort de mere umplute cu rahat!

  • Pentru caramel:
  • 125 g zahăr
  • Pentru blat( 24 cm diametrul):
  • 300- 350 g făină
  • 250 ml apă minerală
  • 150 g zahăr
  • 80 g cacao
  • 50 g nucă măcinată
  • 100 ml ulei
  • 1vârf linguriță de sare
  • 2 lingurițe esență de rom
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță praf de copt
  • În plus:
  • 8-10 mere
  • 1-2 lingurițe scorțișoară
  • 150 g rahat de fructe, multicolor

- mod de preparare -

 Într-o crațiță emailată cu diametrul de 24 cm, caramelizăm zahărul, pe flacăra aragazului, apoi îl întindem pe toată baza și pe pereții cratiței, prin rotirea și înclinarea acesteia.
Lăsăm zahărul caramelizat să se răcească și să se întărească, timp în care ne ocupăm de mere.
Curățăm coaja merelor și le îndepărtăm cotoarele cu dispozitivul special, sau cu un cuțit cu lama subțire.
Tăiem rahatul în cuburi mici, așa încât să încapă în orificiile merelor.
Îl tăvălim prin zahăr vanilat.
Când zahărul caramelizat s-a răcit, așezăm merele în cratiță și le umplem cu bucățelele de rahat. Presărăm scorțișoară peste ele și dăm cratița la cuptor pentru 10-12 minute, la 180 de grade.
În acest timp pregătim compoziția pentru blat.
Într-un vas, amestecăm uleiul cu zahărul, apoi adăugăm apa.
În alt vas, amestecăm făina cu praful de copt, cacaua și bicarbonatul și le cernem peste celelalte ingrediente.
Omogenizăm aluatul, apoi adăugăm nuca, un praf de sare și esența.
Lăsăm aluatul la odihnit 10-15 minute, timp în care se activează praful de copt și bicarbonatul.
Scoatem cratița cu merele din cuptor și o lăsăm 5-6 minute să se tempereze, apoi întindem uniform compoziția de blat peste mere.
Coacem tortul de mere umplute cu rahat pentru 30-35 de minute, la 180 de grade.
Îl lăsăm 5 minute să se tempereze în cratiță, apoi îl răsturnăm pe platou și îl lăsăm să se răcească complet, ănainte de a-l secționa.
Zahărul caramelizat va însiropa blatul de tort și-i va da un gust dulce-amărui, care se va combina perfect cu dulceața rahatului din mere.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest