Deserturi

Deserturi

Tort de morcovi cu mere

- ingrediente -

Simplu, ușor și cu siguranță pe placul tuturor, acest tort de morcovi cu mere!

  • 1 cană( 200 ml) morcov ras
  • 1 cană mere rase
  • 1 cană zahăr
  • 1 cană ulei
  • 3 căni făină
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru cremă:
  • 1 cană mere rase
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 100 g unt
  • 100 g zahăr vanilat

- mod de preparare -

 Se amestecă mai întâi, uleiul cu zahărul, apoi se adaugă, morcovul, o cană de mere rase, 1 linguriță scorțișoară, esența și făina cernută împreună cu praful de copt.
Ungem cu ulei o formă de tort de 22-23 cm și o tapetăm cu făină, apoi întindem compoziția de tort cu morcovi și mere în ea.
Coacem tortul pentru 30-35 de minute la 180 de grade, apoi îl lăsăm 10 minute să se tempereze în formă, după care îl răsturnăm pe platou.
Pentru cremă, punem merele într-un vas, pe foc, împreună cu zahărul, iar când se formează sirop, adăugăm untul și scorțișoara.
Amestecăm până la topirea untului și lăsăm crema să se răcească.
Secționăm blatul în două și întindem crema de mere între cele două secțiuni.
Pudrăm tortul cu zahăr vanilat și îl servim alături de cei dragi.
Opțional, se poate însiropa.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest