Deserturi

Deserturi

Tort diplomat cu fructe din compot și fructe proaspete

- ingrediente -

 Răcoros, gustos și foarte aromat, cu multe fructe și frișcă naturală, este oricând apreciat un astfel de Tort diplomat cu fructe din compot și fructe proaspete!

  • 500 g smântână pentru frișcă
  • 20 gr gelatină
  • 4 ouă
  • aromă de vanilie
  • 200 gr vișine din compot
  • 1 pachet pișcoturi de șampanie
  • 200 gr zahăr pudră cu aroma de vanilie
  • piersici din compot
  • ananas din compot
  • 1 kiwi
  • 2-3 mandarine

- mod de preparare -

 Smântâna ținută la rece, se mixează și se transformă în frișcă, adăugând și zahărul pudră din care se opresc 3 linguri.
Gălbenușurile se mixeaza spumă cu un praf de sare și cele trei linguri de zahăr pudră. Se transferă compoziția pe baie de aburi și se amestecă până capătă consistență apoi se lasă la răcit.
Gelatina se hidratează în 100 ml zeamă de compot, apoi se încălzește doar cat sa se lichefieze.
Frișca se împarte in două părți. O parte se amestecă cu gelatina și o parte se amestecă cu crema de gălbenușuri.
Apoi se amestecă cele două compoziții, se adaugă fructele din compot scurse și tăiate cuburi și vișinile întregi.
Într-o formă de tort, cu inel detașabil se așază pișcoturi însiropate ușor în zeamă de compot la bază și de jur împrejur. Se toarnă jumătate din compoziție, se așază pișcoturi peste ea și se toarnă cealaltă compoziție.
Se nivelează și se decorează cu felii de kiwi, felii de mandarine și vișine și se dă tortul diplomat la rece pentru cel puțin 2 ore.

Vedeți și Rețeta Tort diplomat cu mandarine, dar și Rețeta Diplomat domnesc.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe