Deserturi

Deserturi

Tort diplomat cu mandarine

- ingrediente -

 Este minunat acest Tort diplomat cu mandarine, mai ales în preajma sărbătorilor de iarnă, sau la orice masă festivă!

Blat:
5 albușuri
125 g zahăr
75 g făină
1 praf de sare
2 lingurițe zeamă de lămâie
coaja rasă de la o lămâie
Crema:
5 gălbenușuri
100 g zahăr
500 ml lapte
10 g gelatină
250 g frișcă lichidă
500 g mandarine

- mod de preparare -

 Pentru blat de tort din albușuri, mixăm albușurile spumă, presărate cu sare, adăugăm, treptat, zahărul și zeama de lamâie și mixăm până se formează o bezea fermă. Adăugăm, treptat, făina și coaja de lămâie și întindem compoziția într-o fornă de tort de 25 cm diametrul. Coacem blatul de tort pentru 25-30 de minute, la 180 de grade.
Pemtru crema diplomat, punem gelatina la hidratat în puțină apă, cât să fie acoperită. Gălbenușurile le frecăm bine cu un praf de sare și zaharul pana se deschid la culoare.
Le diluăm cu laptele cald, turnându-l treptat și amestecând intens, apoi fierbem compoziția până se îngroașă ca o budincă. Singem focul și adăugăm în ea gelatina topită. Dăm crema la rece, apoi încorporăm în ea frișca bătută și multe felii de mandarine bine curățate.
Întindem crema peste blatul răcit și dăm tortul la rece pentru 1-2 ore.
Îl decorăm după imaginație cu cremă oprită și felii de mandarine, fistic, sau semințe de rodie.

Mai găsiți în site și rețeta Diplomat domnesc, sau rețeta Tort diplomat, pe care, de asemeni, le puteți prepara de sărbători!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe