Deserturi

Deserturi

Tort Krantz

+3 click pentru
galerie

- ingrediente -

  • Pentru blat(tava de 30/40 cm):
  • 12 oua
  • 12 linguri faina
  • 10 linguri zahar
  • 6 linguri ulei/unt topit
  • 2 linguri sirop de zahar ars
  • 1 plic praf de copt
  • un praf sare
  • Pentru insiropat:
  • 5 linguri zahar
  • 6-8 linguri apa
  • Crema de vanilie:
  • 8 galbenusuri
  • 1 l lapte
  • 6 linguri faina 
  • 6 linguri zahar
  • vanilie
  • 200 g unt
  • un praf sare
  • Crema de ciocolata:
  • 200 g ciocolata
  • 200 ml frisca lichida
  • 25 g unt
  • Pentru krantz:
  • 5-6 linguri zahar
  • 200 g miez de nuca
  • In plus:
  • 200 g gem de caise

- mod de preparare -

Se prepara mai intai siropul caramel, adica se ard 5 linguri de zahar, se sting apoi cu 6-8 linguri de apa si se lasa pe foc pana cand zaharul se topeste definitiv.

Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri, se presara putina sare peste albusuri, apoi se mixeaza spuma, adaugand treptat si zaharul.

Se adauga galbenusurile, apoi uleiul, 2 linguri din siropul caramel si la final, faina cernuta impreuna cu praful de copt.

Se tapeteaza tava cu hartie de copt, se intinde compozitia de blat in ea si se coace pentru 25-30 de minute, la 180 de grade.

Pentru crema de vanilie, se freaca galbenusurile cu sare, apoi cu zaharul si se dilueaza cu putin lapte rece, apoi se adauga faina, se omogenizeaza si se pune vasul pe foc.

Se adauga treptat laptele fierbinte, amestecand continuu si se fierbe crema pana clocoteste de doua ori, dupa care se trage vasul de pe foc, se adauga vanilia si se lasa crema sa se raceasca.

Cand este rece, se amesteca treptat cu untul frecat spuma.

Pentru crema de ciocolata, se topeste ciocolata pe baie de abur, se adauga untul si frisca, se omogenizeaza bine apoi se lasa sa se raceasca.

Cand este rece, se mixeaza bine pana cand se obtine o crema spumoasa.

Pentru krantz, se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga nucile si se intind imediat pe o hartie pergament. Se lasa sa se raceasca, dupa care se sfarama usor.

Dupa ce avem toate ingredientele pregatite, trecem la asamblarea tortului.

Se taie blatul de tort in doua pe orizontala, se aseaza prima parte in tava si se insiropeaza, dar nu foarte mult, apoi se intinde un strat subtire de gem de caise.

Peste gem se intinde 3/4 din crema de ciocolata si se da tava la rece, pana se intareste usor crema, dupa care se intinde crema de vanilie, iar se da tava la rece, se insiropeaza cealalta parte de blat si se aseaza peste crema de vanilie, apoi se imbraca in crema de ciocolata oprita si se orneaza cu nuca, caramelizata.

Se da din nou la rece, dupa care se poate portiona.

Sa va fie de folos!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe