Deserturi

Deserturi

Trandafiri din foietaj cu mere

- ingrediente -

Simplu de preparat, foarte gustoși și și de mare efect acești Trandafiri din foietaj cu mere!

  • 3 mere mari, roșii
  • 800 gr aluat de foietaj
  • 50 g gem de caise
  • 200 g zahăr
  • scorțișoară
  • 1 plic zahăr pudră
  • 2 lămâi

- mod de preparare -

 Se va decongela aluatul de foietaj și se va preîncălzi cuptorul la 180-200 de grade.
Se curăță merele, se feliază apoi se pun la fiert pentru 3 minute într-un vas cu apă și zahăr.
Aluatul se intinde pe masa de lucru, se presară cu zahăr și scorțișoară, și se taie in fâșii de circa 2-3 cm.
Se intinde gemul de caise pe fâșiile de aluat, apoi feliile de mere, peste care se presară scorțișoară.
Fâșiile de aluat împreună cu feliuțele de mere se rulează și se obțin forme de trandafir, care se așază în tava. Se vor coace pentru 35-40 de minute, la 180 de grade.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe