Deserturi

Deserturi

Trei rețete de fursecuri pentru mesele festive

- ingrediente -

 Dintre cele mai apreciaterețete de fursecuri preparate de-a lungul timpului, am ales aceste Trei rețete de fursecuri pentru mesele festive, cu ingrediente simple și la îndemâna oricui.

Ingrediente pentru rețeta de nuci umplute cu gem de prune acrișor:

  • 1 ou
  • 50 g zahăr
  • 1 vârf de linguriță cu sare
  • 200 g unt gras sau untură
  • 150 g iaurt cremos
  • 10 g praf de copt
  • 1 vârf de linguriță cu bicarbonat de sodiu
  • 450-500 g făină
  • 2 lingurițe esență de rom
  • 400 g em de prune
  • 100 g miez de nucă
  • zahăr vanilat pentru pudrat

Ingrediente pentru rețeta de fursecuri cu ciocolată:

  • 2 ouă mari
  • 150 g unt cu 82% grăsime
  • 300 g ciocolată amăruie
  • 300 g făină
  • 250 g zahăr pudră
  • 2 lingurițe esență de migdale/rom/mentă
  • 10 g praf de copt
  • puțină sare

Ingrediente pentru Fursecuri cu fulgi de migdale și fulgi de ovăz:

  • 250 g unt cu 82% grăsime
  • 2 ouă
  • 125 g zahăr
  • 100 g făină
  • 150 g fulgi de migdale
  • 300 g fulgi de ovaz
  • 1 plic praf de copt
  • 1 linguriță esență de migdale
  • un praf de sare

- mod de preparare -

 Cum pregătim rețeta de nuci umplute cu gem de prune acrișor

Se amestecă jumătate din cantitatea de făină cu praful de copt și bicarbonatul.
Se freacă oul cu sare și zahăr, se adaugă și esența și se toarnă totul la mijlocul amestecului de făină cu prafurile de copt, unde se face o adâncitură.
Tot acolo se adaugă și untul tăiat în bucăți mici și se începe frământarea aluatului, adăugând treptat și restul de făină, până se obține un aluat nelipicios.
Se înfășoară aluatul într-o folie alimentară și se dă la rece pentru 30 de minute, apoi se porționează în biluțe mici cât jumătate din orificiile formei de copt coji nuci.
Se coc cojile de nuci până se rumenesc, apoi se lasă la răcit.
Câteva din cojile de nuci, cele mai arse, sau mai urâte, mai neuniforme se sfărâmă și se amestecă cu gemul de prune și cu miezul de nucă măcinat mai grosier și eventual, copt în prealabil.
Cu acest amestec se vor umple restul cojilor și se vor lipi două câte două.
Se servesc pudrate cu zahăr vanilat.

Cum pregătim rețeta de fursecuri cu ciocolată

Ciocolata ruptă în bucăți mici se topește împreună cu untul, la microunde, sau pe baie de aburi. Se lasă la răcit.
Se bat ouăle mai întâi cu un praf de sare, apoi se adaugă 125 g de zahăr și se bat în continuare.
Se adaugă făina amestecată cu praful de copt, apoi ciocolata topită și se omogenizează.
Compoziția obținută se lasă la frigider 1-2 ore.
Se formează mici mingiute din compoziție, se trec prin zahărul pudră, oprit, se așază în tava cu hârtie de copt și se dau la cuptor pentru 15 minute, la 180 de grade.
Fursecurile se vor dezvoltaîn timpul tratamentului termic și se vor crăpa frumos, împrăștiind zahărul pudră printre crăpături.
Sunt de mare efect mai ales în preajma sărbătorilor!

Cum pregătim rețeta de Fursecuri cu fulgi de migdale și fulgi de ovăz:

Amestecăm ouăle cu un praf de sare, apoi cu zahărul până se spumează.
Adăugăm untul moale, apoi făina amestecată cu praful de copt, fulgii de ovăz, esența și omogenizăm bine compoziția.
La final, încorporăm fulgii de migdale, cu grăjă să nu-i strivim prea tare, apoi acoperim aluatul și-l lăsăm la odihnit 20-30 de minute.
Formăm fursecurile luând câte o lingură din compoziție și așezându-le în tava tapetată cu hârtie de copt.
Le copacem pentru 15-20 de minute, la 180 de grade.
Sunt gustoase și tare sățioase, merg preparate de sărbători!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe