Deserturi

Deserturi

Triunghi amoros

- ingrediente -

  •  Blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri unt topit
  • 8 linguri faina
  • un praf sare
  • 500 g mere 
  • 3-4 linguri de zahar
  • 50 g unt
  • 500 g visine
  • Crema de vanilie:
  • 6 galbenusuri
  • 1 l lapte
  • 120 g faina
  • 150 g zahar
  • 250 g mascarpone
  • 50 ml apa de trandafiri
  • sare
  • esenta de vanilie
  • 2-3 plicuri zahar vanilat
  • Trufe:
  • 700 g ciocolata amaruie
  • 250 g smantana dulce
  • 4 galbenusuri
  • 50 ml lichior de portocale
  • cacao pentru pudrat

- mod de preparare -

Se prepara mai intai trufa de ciocolata, pentru ca necesita ceva timp pana sa se poata utiliza la prajitura.

Se rupe ciocolata in bucati mici si se pune intr-un vas  la foc incet, impreuna cu smantana lichida, amestecandu-se continuu pana se topeste si se omogenizeaza.

Se ridica apoi vasul de pe foc, se lasa cateva minute sa se tempereze, apoi se adauga galbenusurile si se amesteca bine, pana cand si acestea sunt incorporate.

Se adauga si lichiorul de portocale si se toarna crema de ciocolata intr-o tava, care se da la congelator pana in momentul folosirii.

Pentru blat, se curata merele si se taie in cuburi, apoi se caramelizeaza cu 2-3 linguri de zahar si un cub de unt si se lasa sa se raceasca.

Se separa galbenusurile de albusuri si se presara cate putina sare peste ambele.

Galbenusurile se freaca intens pana se accentueaza culoarea, apoi se adauga peste ele, untul topit si racit.

Albusurile se bat spuma cu zaharul, pana se obtine o bezea ferma, apoi se adauga treptat si amestecand usor, galbenusurile cu untul.

Se adauga apoi treptat faina, pe urma visinele fara samburi si merele racite.

In tava clasica de la aragaz, tapetata cu hartie de copt se intinde blatul de pandispan cu fructe si se coace la 180 de grade, pentru 30-35 de minute.

Pentru crema de vanilie, se pune laptele la fiert cu 2-3 linguri de zahar si un praf de sare.

Galbenusurile se amesteca bine cu restul de zahar, apoi se adauga faina, se omogenizeaza si se dilueaza cu putin lapte rece, 2-3 linguri, apoi se adauga treptat, laptele fierbinte, amestecand continuu pentru a se omogeniza.

Se pune vasul pe foc si se fierbe crema amestecand continuu in ea, pana cand clocoteste de 2-3 ori. Se lasa crema sa se raceasca, acoperita cu o folie sa nu prinda crusta.

Cand este rece, se mixeaza cu mascarponele, picurand si apa de trandafiri.

Peste blatul de pandispan racit, se intinde crema de vanilie, apoi se presara din loc in loc fructe, pe care avem grija sa le oprim.

Cu o lingura, se ia din crema de ciocolata si se aseaza din loc in loc peste prajitura, formandu-se trufele, apoi totul se pudreaza cu cacao.

Se portioneaza prajitura, dupa ce sta cateva minute la rece si se serveste cu mare pofta.

Sa va fie de folos!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe