Deserturi

Deserturi

Zi şi noapte

- ingrediente -

  •  Blat:
  • 6 ouă
  • 6 linguri zahăr
  • 3 linguri ulei
  • 5 linguri făină
  • 2 linguri cacao
  • praf de copt
  • Crema brânză:
  • 3 gălbenuşuri
  • 150 g zahăr
  • 1 lingură făină
  • 200 ml lapte
  • 20 g gelatină
  • 200 g brânză dulce
  • 200 ml frişcă
  • Crema caramel:
  • 150 g zahăr
  • 150 g unt
  • 50 g făină
  • 1 lingură cacao
  • 200 ml lapte
  • În plus:
  • 400 ml frişcă
  • ciocolată răzuită

- mod de preparare -

 Blatul: se bate albuşul cu zahărul, se adaugă gălbenuşul frecat cu ulei, apoi făină, cacao şi praf de copt.
Se coace la foc potrivit.
Crema brânză: gelatina se lasă la înmuiat, găbenuşurile se amestecă împreună cu zahăr şi făină, apoi cu laptele şi se pune la foc până se îngroaşă (fierbem); când se răceşte, se adaugă gelatina, brânza, frişca, apoi se pune la rece.
Crema caramel: se caramelizează 100 g zahăr, se ia de pe foc şi se stinge cu puţin lapte, se fierbe până se dizolvă şi se amestecă împreună cu făina dizolvată în lapte, 50 g zahăr.
Se pune la foc mic până se îngroaşă.
Când s-a răcit, se adaugă cacao şi untul frecat.
Ordinea straturilor: blat + crema brânză + crema caramel + 400 ml frişcă + ciocolata răzuită.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe