Dulciuri de post

Dulciuri de post

Batistuțe cu gem de prune și nuci. Un desert de post ușor și delicios.

- ingrediente -

 Și în post ne putem răsfăța cu deserturi simple și gustoase, precum aceste Batistuțe cu gem de prune și nuci.

  • Pentru aluat:
  • 650 gr făină
  • 100 gr zahăr
  • 200 ml ulei
  • 200 ml apă minerală
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1/2 linguriță sare
  • 1 linguriță oțet sau zeamă de lămâie
  • Pentru umplutură:
  • 800 gr gem de prune
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 100 gr nuci măcinate grosier
  • zahăr vanilinat pentru decor

- mod de preparare -

 Pentru aluatul de batistuțe cu gem de prune și nuci, se amestecă bine uleiul cu zahărul şi sarea, până la diluarea ingredientelor solide.
Se dizolvă bicarbonatul în oţet şi se adăugă în vas, apoi se completează cu apa minerală, esenţa şi se încorporează, treptat, făina cernută împreună cu praful de copt. Se frământă un aluat nelipicios, care se acoperă cu o folie şi se lasă la odihnit 15-20 de minute.

Aluatul se întinde pe masa înfăinată, într-o foaie de 5-6 mm grosime și se decupează în forme pătrate. Se așază la mijlocul pătratelor de aluat, câte o lingură de gem amestecat cu nuci și scorțișoară. Se adună colțurile aluatului în jurul umpluturii, formând niște batistuțe umplute. Batistuțele cu gem de prune și nuci se așază în tavă, pe hârtie de copt și se coc la 180 de grade, pentru 20 de minute. se servesc pudrate cu zahăr vanilinat.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe