Dulciuri de post

Dulciuri de post

Brioșe de post cu dovleac copt

+2 click pentru
galerie

- ingrediente -

 Colorate și plăcut aromate, cu o textură densă și ușor umedă, te cuceresc instant de la prima degustare, aceste minunate Brioșe de post cu dovleac copt!

  • 350 g dovleac copt
  • 350 g făină
  • 125 g zahăr
  • 250 ml lapte de soia
  • 100 ml ulei
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1praf de sare
  • 1 praf de bicrbonat de sodiu
  • zahar pudră cu aromă de vanilie

- mod de preparare -

 Se mixează dovleacul copt cu zahărul până se omogenizează. Apoi se adaugă, pe rând: uleiul, laptele de soia, sarea, se omogenizează compoziția și se încorporează făina amestecată cu praful de copt și bicarbonatul.

Compoziția rezultată se pune în formele de brioșe unse cu puțin ulei, până se umplu cam 3/4.

Se coc delicioasele brioșe de post cu dovleac copt pentru 30-35 de minute, la 180 de grade.

Se lasă să se tempereze și se servesc pudrate cu zahăr cu aromă de vanilie.

Pentru un plus de aromă, se poate adăuga și puțină scorțișoară.

Din aceeași categorie de Dulciuri de post, mai puteți opta și pentru Rețeta Brioșe de post cu ciocolată neagră!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe