Dulciuri de post

Dulciuri de post

Pateuri cu mere în aluat de foietaj de post

- ingrediente -

Pentru cei care țin post și au poftă de un desert delicios, aceste pateuri cu mere în aluat de foietaj de post, le vor răsfăța, cu siguranță, papilele.

  • Aluat de foietaj de post:
  • 300 ml apă rece
  • 150 ml ulei
  • un praf de sare
  • 5 g drojdie uscată
  • 550-600 g făină
  • Pentru uns:
  • 50 g făină
  • 100 ml ulei
  • Umplutura de mere:
  • 500 g mere
  • zahăr după gust
  • 1-2 linguri griș
  • 1 linguriță scorțișoară

- mod de preparare -

 Se amestecă într-un vas, drojdia cu făina.
În alt vas, se amestecă apa cu uleiul și sarea.
Peste amestecul de făină cu drojdie, se adaugă, treptat, amestecul lichid și se frământă un aluat ușor ferm.
Aluatul se întinde într-o foaie cât de subțire, se unge cu ulei și se presară făină deasupra.
Se rulează și se înfășoară în folie alimentară.
Se dă la rece pentru 30 de minute.
Merele se dau pe răzătoare, se amestecă cu zahăr după gust și scorțișoară.
În funcție de câr de suculente sunt, se adaugă griș.
Aluatul se scoate de la frigider și se întinde într-o foaie de 5-6 mm grosime.
Se decupează în forme pătrate, se așază câte o lingură din umplutura de mere, apoi se unesc colțurile.
Se presează marginile cu o furculiță și se așază pateurile astfel formate, în tava tapetată cu hârtie de copt.
Se coc pentru 35-40 de minute, la 180 de grade.
Se servesc pudrate cu zahăr.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe