Dulciuri de post

Dulciuri de post

Rețetă de halva din semințe de floarea soarelui cu cacao

- ingrediente -

 Mulți adoră halvaua din semințe de floarea soarelui, mai ales în post, dar puțini știu că o putem prepara singuri în bucătăria noastră.

  • 350 gr semințe de floarea soarelui, curățate
  • 100 gr unt de cacao
  • 100 gr unt de cocos
  • 2-3 linguri de miere

- mod de preparare -

 Mai întâi tragem la tigaie semințele de foloarea soarelui, amestecându-le intens, pentru a nu se arde. Nu le ținem mult pe foc, doar să-și degajepuțin aroma. Le lăsăm să se răcească și le măcinăm cu ajutorul unei râșnițe de cafea, sau de nuci.

Punem untul de cacao într-un vas, la bain marie și îl lăsăm să se dilueze. Îl lăsăm să se tempereze puțin și îl amestecăm cu mierea și untul de cocos.

Apoi, adăugăm semințele de floarea soarelui, măcinate, omogenizăm compoziția și o întindem într-o formă dreptunghiulară, tavă, sau formă de chec, tapetată cu folie de prospețime. O întindem uniform și o lasăm să se întărească, apoi o putem porționa în bucăți mai mici și servi, sau împacheta în folie.

Halvaua se poate aromatiza cu rom, vanilie, sau ce preferă fiecare.

Spor și poftă bună!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe