Dulciuri de post

Dulciuri de post

Rulouri de post cu gem de prune și nuci

+2 click pentru
galerie

- ingrediente -

 Dacă țineți post și poftiți la ceva dulce, nu ezitați să încercați această Rețetă de Rulouri de post cu gem de prune și nuci! Cu ingrediente puține și într-un timp relativ scurt, vă puteți potoli pofta.

  • Pentru aluat:
  • 500 gr făină
  • 50 gr zahăr
  • 1/2 linguriţă sare
  • 200 ml băutură de orez sau de soia
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1/4 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță oțet
  • 125 gr ulei de cocos
  • Pentru umplut:
  • 400 gr gem de prune
  • 100 gr nuci măcinate
  • 1-2 lingurițe scorţişoară

- mod de preparare -

Se cerne făina într-un vas și se amestecă cu praful de copt și sarea. Bicarbonatul de sodiu se stinge în oțet.
Într-un alt vas, se amestecă uleiul de cocos zahărul.

Se adaugă la mijlocul făinii, împreună cu bicarbonatul stins în oțet.
Apoi, se adaugă, treptat băutura de orez și se amestecă toate ingredientele. Se frământă un aluat nu foarte ferm, care se lasă la odihnit 30 de minute.

Puteți opta și pentru Rețeta Rulouri de post cu scorțișoară și ulei de cocos!

După ce aluatul s-a odihnit, se întinde aluatul crescut, într-o foaie subțire de 5-6 mm.

Gemul de prune se amestecă cu nuca măcinată și scorțișoara. Cu acest amestec ungem foaia de aluat, apoi o rulăm strâns și tăiem ruloul în bucăţi cam de 4-5 cm, pe care le aşezăm în tava tapetată cu hârtie de copt, la distanţe de aproximativ 3 cm.

Mai multe rețete de deserturi de post vedeți AICI!

Se coc delicioasele rulouri de post cu gem de prune și nuci pentru 35-40 de minute la 180 de grade.
Se servesc alături de un ceai, sau o cafea.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe