Dulciuri de post

Dulciuri de post

Rulouri de post cu scorțișoară

- ingrediente -

Pornind de la mult îndrăgitele Rulouri cu scorțișoară, putem adapta rețeta și le putem la fel de bine prepara și în varianta de post. 

  • Pentru aluat:
  • 500 gr făină
  • 100 gr zahăr
  • 1 linguriţă sare
  • 200 ml băutură din soia
  • 20 gr drojdie proaspătă
  • 125 gr ulei de cocos
  • Pentru uns:
  • 100 gr ulei de cocos
  • 100 gr zahăr
  • 2 linguri scorţişoară
  • Pentru decor:
  • zahăr pudră

- mod de preparare -

Într-un vas, se cerne făina, se face un locaș la mijloc unde se adaugă drojdia cu puțin zahăr și puțină băutură de soia încălzită. Se amestecă bine până se diluează drojdia și zahărul și se lasă 10 minute la odihnit.
Într-un alt vas, se amestecă uleiul de cocos cu restul de zahăr. 
Compoziția se adaugp peste drojdia activată, apoi se toarnă, treptat, restul de băutură din soia, caldă și se amestecă totul cu făina din vas. Se presară li sarea și se frământă un aluat omogen care se lasă la dospit 30-40 de minute.

  • Vedeți AICI mai multe rețete de deserturi de post!

Apoi, întindem aluatul crescut, într-o foaie subțire de 5-6 mm, pe care o ungem cu uleiul de cocos, solid, și presărăm zahăr şi scorţişoară deasupra.
Rulăm aluatul strâns și îl tăiem  în bucăţi cam de 4-5 cm, pe care le aşezăm în tava tapetată cu hârtie de copt, la distanţe de aproximativ 3 cm. 
Se coc delicioasele rulouri de post cu scorțișoară pentru 35-40 de minute la 180 de grade.
Se servesc alături de un ceai, sau o cafea.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe