Antena Căutare

Cum să montezi de unul singur un sistem eficient de supraveghere?

Indiferent dacă este vorba de o locuință sau de sediul unei companii, camerele de supraveghere sunt niște dispozitive absolut necesare pentru siguranța spațiului respectiv. Cu toate acestea, perspectiva de a da găuri în pereți și a împânzi spațiul de cabluri poate fi o idee descurajatoare pentru majoritatea celor care doresc să apeleze la astfel de aparate.

Cum să montezi de unul singur un sistem eficient de supraveghere?
Cum să montezi de unul singur un sistem eficient de supraveghere?

Din fericire însă, în ziua de azi există și o mulțime de sisteme de supraveghere simplu de montat, pentru care nu trebuie să întorci casa cu susul în jos și care funcționează ireproșabil. Important este doar să știi cum să alegi dispozitivele potrivite și în ce locuri să le montezi astfel încât să nu aglomerezi spațiul. Iată cum se montează un sistem eficient de supraveghere în doar patru pași simpli:

Pasul 1: Stabilirea locurilor optime pentru montarea camerelor

Decide mai întâi dacă montezi camerele video în interior sau exterior și apoi încearcă să te focusezi asupra locurilor de interes. La prima vedere ar părea că un spațiu generos ca dimensiuni este mai dificil de supravegheat decât un spațiu restrâns. Dar în realitate, dacă știi care sunt punctele cheie ce necesită supraveghere, lucrurile se simplifică. Ai nevoie de camere video în primul rând în zonele prin care se face accesul în spațiul respectiv, iar dacă este vorba de interior, te-ai putea concentra și asupra ferestrelor sau a ușilor care duc spre acoperiș sau subsol.

Pasul 2: Alegerea echipamentelor necesare

Un sistem de supraveghere complet este compus din camere video, surse de alimentare pentru camere de supraveghere, cabluri, un DVR, un hard disk și pentru prevenirea întreruperii înregistrării în timpul penelor de curent, un UPS. De asemenea, pentru ca sistemele de acest fel să funcționeze în parametri optimi, se recomandă și utilizarea unor tablouri metalice cu contrapanou cu rolul de a proteja dispozitivele electrice de acțiunea factorilor exteriori sau accesul persoanelor neautorizate.Toate aceste materiale pot fi cumpărate din magazine online de specialitate ca de exemplu, https://eldepo.ro.

Pasul 3: Instalarea propriu-zisă a sistemului de supraveghere

Pentru a capta imagini de calitate, camerele de supraveghere trebuie să aibă un unghi larg de acțiune. De aceea în interior, dar și în exterior, ele se montează la colțurile construcției, cât mai aproape de tavan, sau la o distanță de cel puțin doi metri de sol sau podea. Majoritatea acestor camere sunt prevăzute cu benzi cu dublu adeziv pentru o instalare rapidă pe orice fel de suprafețe. Dar pentru mai multă siguranță, poți opta și pentru suporturi fixe, care se montează cu holșuruburi speciale pentru fiecare tip de zid în parte.

Pasul 4: Organizarea întregului sistem

La montarea sistemelor de supraveghere este foarte important să se pună un accent deosebit pe discreție. Camerele nu trebuie să iasă în evidență, iar pentru un aspect mai ordonat al încăperii se pot folosi paturi de cablu care să ascundă firele inestetice. De asemenea, pentru a nu da musafirilor senzația că au devenit actori într-un film SF, locul de monitorizare este bine să fie cât mai ferit de privirile curioșilor, de preferat amenajat într-un birou sau o cameră cu acces restricționat.

Ce trebuie să știm atunci când alegem parchetul pentru locuință... Tratarea lemnului: secrete pentru protecție de lungă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x