Antena Căutare

Ce este... rozmarinul?

Aroma intens parfumata a rozmarinului a fost in mod traditional asociata cu preparate din miel, pui si vanat, dar aceasta se potrivește la fel de bine si cu mancaruri din peste sau fasole.

Rozmarinul creste sub forma unei tufe ce are flori roz sau albastru deschis. Frunzele sunt foarte subtiri, avand culoarea verde inchis spre exterior și o nuanta argintie spre interior.

Avand originile in bazinul Mediteranei, rozmarinul este folosit cu precadere in preparatele frantuzesti, spaniole si italienesti. Aceasta planta a fost pretuita de greci pentru calitatile benefice asupra creierului si era cunoscuta ca fiind sacra pentru prietenie.

Sezon: Rozmarinul este vesnic verde și il poti gasi proaspat de-a lungul intregului an. Daca il cumperi intr-un ghiveci, il poti pastra pentru mai multe saptamani la un loc insorit, pe un pervaz sau afara, udandu-l in mod regulat.

De asemenea, plantandu-l in gradina alaturi sau in loc de lavanda veti avea o sursa garantata de frunze parfumate. Inainte de a cumpara rozmarin, testeaza-l frecandu-l usor intre degete, pentru ca nu toate speciile sunt la fel de inmiresmate, si alege-l pe cel cu aroma cea mai tare.

2011/08/31//364737-rosemary_2.jpg

Alege-l pe cel mai bun: Foloseste numai rozmarin proaspat pe cat este posibil. Cel uscat este o alternativa acceptabila, dar va trebui inlocuit frecvent odata ce isi pierde mirosul și calitatile. O lingurita de rozmarin uscat este echivalentul a trei lingurite de rozmarin proaspat.

Prepara-l: Poti adauga chiar și crengute intregi de rozmarin preparatelor din carne si legume, indepartandu-le inainte de servire. In timpul coacerii, frunzulitele de rozmarin pot cadea de pe tulpini asa ca va trebui sa le alegi sau sa strecori sosul.

Pentru a toca rozmarinul, separa frunzele de partea lemnoasa și taie-le foarte marunt, deoarece sunt destul de dure. In mod similar, se zdrobeste rozmarinul uscat inainte de folosire, planta fiind aproape casanta atunci cand este uscata.

Pastreaza-l: Tineti-l in frigider intr-un recipient ermetic sau o punga de plastic. Rozmarinul va fi proaspat pentru cateva saptamani.

Foto: www.fooduniversity.com

Citeste si alte articole si retete interesante numai pe Good Food!

Copilul tau mananca suficiente verdeturi?... Ghid pentru o sarcina sanatoasa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x