Antena Căutare

O reteta aromata si rafinata: sufleul de varza

Varza alba - cruda sau murata - poate fi consumata proaspata, sub forma de salate, sau transformata in sarmale, garnituri, placinte ori rulade.

Exista multe feluri de varza - alba, rosie, creata, de Bruxelles etc. Asezonata generos cu ierburi aromate, varza alba se consuma cruda, in meniuri dietetice, sau preparata in mancaruri, supe, deoarece se combina cu aproape orice zarzavat, condimente sau chiar cu fructe.

Cand o cumperi, ridic-o! Cu cat este mai grea, cu atat este mai densa. Este de preferat ca varza sa fie consumata in stare cruda, pentru a i se pastra calitatile nutritive. Cu toate ca poate fi pastrata in punga de plastic, la frigider, pana la trei saptamani, este recomandabil sa o consumi proaspat culeasa, fiind mai gustoasa, mai dulce.

Sufleu de varza

Ingrediente:

- 1 varza alba (800 g)

- 100 g unt

- 2 linguri faina

- 2 linguri cascaval ras

- 100 ml smantana

- 3 oua

- 2 linguri pesmet

- sare dupa gust

Preparare: Varza curatata si spalata se fierbe, apoi se taie fideluta si se amesteca impreuna cu untul (75 g) frecat cu faina, smantana (75 g), cascavalul ras, sarea, galbenusurile si la urma albusurile batute spuma.

Intr-un vas yena uns si tapetat cu pesmet, se toarna compozitia, se adauga deasupra restul de unt, smantana si pesmet, se pune in cuptorul incalzit in prealabil, pentru circa 30 de minute. Sufleul se serveste fierbinte.

citeste si revista Felicia

foto:

Nunta prietenei tale - motiv pentru a-ti reevalua viata?... VIDEO! Afla diferenta dintre botox si acid hialuronic!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x