Antena Căutare

Reteta: cartofi cu sunca

Incearca o reteta rustica si simplu de realizat! Cartofii cu branza si bacon pot fi serviti ca atare sau cu o garnitura de salata verde.

Ingrediente:

- 4 cartofi mari

- 100 g branza de vaci

- 75 g smantana

- doua fire ceapa verde

- 50 g unt

- 300 g bacon

- 100 g ciuperci

- un ou

- 150 g cascaval

- o legatura de patrunjel

- sare

- piper

- rosii

- castraveti verzi

- usturoi

Mod de preparare

1. Cartofii se spala, se fierb 15 mi­nute in apa cu sare, se lasa sa se raceasca putin, apoi se cu­rata de coaja si se taie jumatati.

2. Li se indeparteaza mijlocul cu o lin­gurita, se toaca marunt, iar car­tofii se asaza intr-o tava.

3. Intr-un bol se amesteca branza de vaci cu sman­tana, patrunjelul si ceapa ver­de tocata, sare si piper dupa gust.

4. Se feliaza baconul, se opresc 12 felii, iar restul se toaca marunt si se pune in bol. Se adauga oul, ciupercile tocate, se amesteca totul bine si se umplu cartofii.

5. Se asaza sub cartofi patru felii de bacon, se introduce tava in cuptor si se coc la foc mediu zece minute.

6. Se presara cascaval ras, se asaza deasupra feliile de bacon ramase si se introduc din nou in cuptor pentru zece minute.

Sfat: Se servesc calzi ca atare, cu salata de rosii sau salata de castraveti cu smantana si usturoi.

Bautura: Pinot Noir

Citeste si Jurnalul National

Foto: foodmakesmehappy.com

Reteta zilei: Dorada cu fasole mung si orez negru... Cuplu: indragostirea dureaza o cincime de secunda...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x