Antena Căutare

Reteta de post a zilei: cartofi copti cu masline si capere

Cartofii sunt un ingredient la indemana, mai ales in perioada postului. Daca iti plac, insa te-ai plictisit de retetele clasice pe care le stii, incearca sa faci mici schimbari, care vor face ca o reteta banala sa fie noua si interesanta.

Ingrediente:


- un kg cartofi;

- o jumatate de cana de capere mici;

- o cana de masline negre;

- o lingura frunze de cimbru;

- putin rozmarin;

- 6 linguri ulei de masline;

- o lingura de otet de vin alb.

Preparare:

Incalzeste cuptorul la 240 de grade sau treapta 9. Fierbe cartofii pana devin usor fragezi, cam 12 minute. Scurge-i de apa, taie-i in doua, apoi pune-i intr-un bol. Adauga caperele, maslinele si ierburile aromate, o mare parte din ulei, sare si piper. Amesteca bine.

Pune intr-o tava hartie de copt si asaza cartofii intr-un singur strat. Amesteca otetul cu uleiul ramas, stropeste cartofii si tine-i la cuptor pana devin aurii, cam 30 de minute.

Foto: choosy-beggars.com

VIDEO! Cursuri pentru copiii romani exploratori... Reteta de post: primavera verde - salata calda italiana...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x