Antena Căutare

Reteta de post a zilei: salata de fasole verde si uscata

Reteta de post a zilei aduce in prim plan fasolea, care, marinata in mai multe ingrediente, capata o aroma speciala si poate fi folosita imaginativ in salate. Din punct de vedere al sanatatii, este o salata care asigura mai mult decat necesarul zilnic de molibden si de fibre, plus un aport important de mangan, acid folic si vitamina C.

Ingrediente (4 portii):

- jumatate de ceapa tocata;

- 3 catei presati de usturoi;

- 10/12 pastai late de fasole verde, taiate in bucati de 2-3 cm;

- 150 grame de boabe de fasole inmuiata;

- 5/6 frunze de busuioc verde (sau doua lingurite de busuioc uscat);

- 3/4 frunze de oregano proaspat (sau o lingurita de oregano uscat);

- patrunjel verde;

- trei linguri zeama de lamaie;

- doua linguri ulei de masline;

- sare, piper, dupa gust.

Preparare:

Tocati marunt ceapa si presati usturoiul si lasati-le 4-5 minute sa stea - pentru a-si capata calitatea maxima.

Folositi un steamer (aburi) in care puneti fasolea verde, pentru 5 minute. Scurgeti apoi bine fasolea uscata inmuiata si apoi puneti-o doua minute la aburi, alaturi de cea verde.

La final amestecati cele doua tipuri de fasole cu restul de ingrediente si lasati totul timp e 15 minute deoparte, pentru ca aromele sa se infuzeze reciproc. Salata poate fi tinuta si la frigider, maxim 3 zile insa.

Pofta buna!

foto: whatdidyoueat.com

O bautura pe cinste: berea nefiltrata... Romanii s-au mutat pe internet...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x