Antena Căutare

Reteta de profesionisti: scoici St.Jaques cu dovleac

Invata sa gatesti acasa ca la restaurant. Piureul de dovleac si salata calda pot fi facute cu o zi in urma si reincalzite chiar inainte de a fi servite.

Ingrediente:

6 scoici St. Jaques (scallops) mari (se gasesc la Metro), preparate si taiate
2 linguri ulei de masline
PENTRU PIURE
50g de unt
partea mai bombata a unui dovleac de placinta, curatata de coaja si seminte, apoi taiata in cuburi
75ml supa de pui
1 lingurita de parmezan ras

PENTRU SALATA CALDA
jumatatea de sus a dovleacului, curatata de coaja
2 linguri ulei de masline
150g de bacon, taiat in bucati mici
1 ceapa rosie mica, tocata marunt
1 lingura de capere
1 lingura otet de Sherry
2 linguri de chives tocate marunt

Preparare:

• 1. Pentru a face piureul, incalzeste untul intr-o craticioara mica si adauga dovleacul. Caleste-l la foc mic timp de 5 minute, apoi adauga supa. Acopera si fierbe incet 10-12 minute, pana ce dovleacul devine foarte moale.

• 2. Ia dovleacul de pe foc si adauga parmezanul. Folosind un blender de mana sau un robot de bucatarie, mixeaza dovleacul pana ce compozitia devine fina, apoi trece-o printr-o sita, intr-o alta cratita. Asezoneaza cu sare si piper si pune-o deoparte.

• 3. Pentru a face salata calda, taie dovleacul ramas in forma de bloc, apoi taie-l in cuburi cu latura nu mai mare de 1cm. Incalzeste jumatate din ulei intr-o tigaie nonaderenta. Prajeste dovleacul timp de 10 minute, pana ce devine moale si rumen, apoi pune-l intr-o farfurie.

• 4. Pune tigaia inapoi pe foc si prajeste usor baconul, timp de 10 minute sau pana ce devine rumen si crocant. Adauga ceapa si mai prajeste-o 2 minute, pana cand se inmoaie, apoi adauga caperele si dovleacul, presara deasupra otet de Sherry si amesteca totul timp de 1 minut. Ia salata calda de pe foc, adauga chives si restul de ulei, apoi pune totul intr-un bol si pastreaza-l cald.

• 5. Cum sa prepari scoicile St. Jacques: 1 Deschide scoica folosind un cutit cu lama plata si dura. 2 Pentru a scoate scoica din cochilie, deschide-o si taie carnea cu grija, punand-o apoi intr-un bol. 3 Indeparteaza apoi „sacul negru". Partea portocalie este comestibila, dar nu tuturor le place, asa ca poti sa o scoti, cu tot cu muschiul de care este legata. 4 Taie scoicile in doua, pe orizontala, astfel incat sa ai doua discuri de carne.

• 6. Asigura-te ca vei avea scoicile la indemana, pentru ca va trebui sa te misti repede in timp ce le gatesti. Curata tigaia, pune-o inapoi pe foc si picura inca putin ulei. Cand acesta s-a incins, asaza cu grija scoicile, una cate una, in sensul acelor de ceasornic, incepand cu ora 6, astfel incat sa-ti amintesti pe care ai pus-o prima.

• 7. Scoicile St. Jacques au un timp de gatire foarte scurt, asa ca atunci cand ai pus-o pe ultima in tigaie, prima este deja rumena si gata sa fie intoarsa. Intoarce toate scoicile, mai lasa-le un minut pe foc, apoi transfera-le pe un servet de hartie, care sa absoarba uleiul. Cu salata si piureul calde inca, esti gata sa aranjezi farfuria.

• 8. ARANJEAZA PE FARFURIE CA UN PROFESIONIST 1 Asaza jumatate din salata calda pe mijlocul fiecarei farfurii. 2 Suprapune 6 bucati de scoica peste salata. 3 Foloseste o lingura pentru a intinde piureul pe marginea farfuriei. 4 Stropeste totul cu putin ulei de masline; acum e gata de prezentare.

Citeste si Good Food!

Parintii si deprivarea de somn... Cum poti recunoaste depresia la un adolescent...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x