Antena Căutare

Reteta usoara: Vinete gratinate

Aceasta reteta se prepara extrem de usor si de rapid si este si foarte sanatoasa!

Ingrediente:

- ulei de masline;

- 2 catei de usturoi, feliati subtire;

- 2 conserve a cate 400g de rosii tocate;

- un baton de scortisoara;

- un manunchi mic de busuioc, tocat;

- 3 vinete de marime medie;

- 2 bulgari de mozzarella, feliati;

- o mana buna de parmezan ras.

Mod de preparare:

1. Se incinge cuptorul la 160º C/gaz 4. Se incing 2 linguri de ulei intr-o tigaie, se adauga usturoiul si se lasa sa sfaraie pentru 2 minute. Se adauga rosiile si scortisoara si se lasa pe foc inca 15 minute, pana se ingroasa amestecul. Se adauga busuiocul si se asezoneaza.

2. Se taie vinetele pe lungime, in felii de aprox. jumatate de centimetru. Se ung pe ambele parti cu ulei, se asezoneaza si se frig (pe o tigaie tip gratar), intorcandu-le de cateva ori, pana ce se inmoaie bine (se pot frige la fel de bine si intr-o tigaie nonaderenta). Este important insa sa se obtina niste vinete cat se poate de moi, asadar nu va grabiti.

3. Se inlatura batonul de scortisoara si se rastoarna cateva linguri de sos pe fundul unui vas termorezistent. Se acopera cu un strat de vinete si de mozzarella si se repeta adaugarea straturilor, terminand cu unul de sos (veti obtine in total aprox. 3-4 straturi). Se presara cu parmezan si se da la cuptor 30-40 de minute, pana cand bolboceste si capata o culoare rumena.

FOTO: goodfood.ro

Afla cum poti decora o veioza!... Cum sa iti repari casnicia dupa o aventura...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x