Antena Căutare

Reteta zilei: pui cu rozmarin si ratatouille la cuptor

Reteta zilei de sambata reprezinta o sursa buna de vitamina C si acid folic (asigura 4/5 din necesarul zilnic) si are un continut scazut de grasimi.

Ingrediente (4 portii):

o vanata, taiata in bucati mari;
doi dovlecei, taiati in felii sub forma de semiluna;
trei ardei de diferite culori, fara seminte si taiati grosier;
o lingurita de rozmarin tocat fin, plus;
patru ramurele;
un catel mare de usturoi, zdrobit;
doua linguri ulei de masline;
4 piepti de pui, fara piele si fara os;
250g de rosii cherry sau rosii prunisoara mici, taiate in jumatate.

Preparare (60 minute):

1. Se incalzeste cuptorul la 200° C/ gaz 6. Intr-o tava mare de copt, se amesteca laolalta vinetele, dovleceii si ardeii cu rozmarinul tocat, usturoiul, uleiul de masline, putina sare si piper. Se imprastie legumele intr-un strat uniform si se tin la cuptor 20 de minute.

2. Intre timp, se cresteaza fiecare piept de pui de 4-5 ori cu un cutit ascutit, se ung cu ulei de masline si ierburi aromate si se introduc la cuptor 30 de minute.

3. Dupa ce legumele s-au copt 20 de minute, se adauga rosiile amestecand. Legumele se mai tin la cuptor 18-20 de minute. In ultimele 5 minute, se rastoarna pieptii de pui din tava si se asaza deasupra cate o crenguta de rozmarin. Se serveste totul cu cativa cartofi, daca iti place.

Pofta buna!

Citeste si Good Food Romania!

A venit vremea sandalelor: ai grija de picioarele tale!... Apa potabila din casa: de la robinet sau din surse alternative?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x