Antena Căutare

Întrebarea care stă pe buzele tuturor are un răspuns! Este bine sau nu să cureți fructele și legumele de coajă?!

Toți facem aceeași greșeală! Curățăm castraveții înainte de a face salată ori îndepărtăm coaja merelor atunci când când luăm o gustare. Însă, trebuie să știm că cele mai multe vitamine și minerale se găsesc chaiar în partea îndepărtată... coaja!

Toți facem aceeași greșeală! Curățăm castraveții înainte de a face salată ori îndepărtăm coaja merelor atunci când când luăm o gustare. Însă, trebuie să știm că cele mai multe vitamine și minerale se găsesc chaiar în partea îndepărtată... coaja!

Ce fructe sau legume nu trebuie să fie niciodată curățate:

Castravetele

Castravetele este o legumă bogată în apă, extrem de sănătoasă și niciodată nu trebuie să lipsească din alimentație. Ce nu știți, însă, este că în coajă se găsește dioxidul de siliciu, substanță care te ajută la formarea colagenului. Sau, pe înțelesul tuturor, îți va face pielea frumoasă și sănătoasă.

Merele

Cercetătorii au descoperit că 87% din fitochimicalele care luptă împotriva cancerului se găsesc în coaja merelor, aa că nu ezita. Mănânc-o! Un măr te zi te ajută și la digestie deoarece este bogat în fibre.

Portocalele

Chiar dacă nu este recomandat să mănânci portocalele întregi, nu înseamnă că ai voie să arunci coaja lor. Este bogată în limonen, o substanță ce luptă înpotriva razelor ultraviolete, iar cercetătorii de la Universitatea din Arizona au arătat că oamenii care consumă o linguriță de coajă de portocală rasă pe săptămână au un risc cu 30% mai mic de a suferi de cancer de piele. Poți adăuga cojile de portocale și în salate, scrie unica.ro.

Ceapa

În cojile de ceapă se găsesc flavonoidele care îți protejează sănătatea, antioxidanții și substanțele cu efect anti-inflamator. Așa că, data viitoare când vrei să prepari o supă cremă, încercă să fierbi ceapa cu tot cu coajă!

Vinetele

Gătește-le cu tot cu coajă! Cu siguranță nu vrei să arunci 200 de mg de potasiu, 13 mg de magneziu și un antioxidant care protejează celulele creierului!

Citește și Legumele congelate nu își pierd proprietățile!

Cartofii

Coaja de cartofi este foarte bogată în calciu, fier, potasiu, magneziu, vitaminele C și B6. Ca să îți faci o idee cât de important este să nu cureți cartofii, ar trebui să știi că 100 de grame de coji de cartofi conțin de șapte ori mai mult calciu decât cartoful în sine, informează unica.ro.

Kiwi

Coaja de kiwi nu are un gust extraordinar de bun, dar trebuie să tii că ține departe bacterii precum stafilococ și Escherichia coli.

Sexy și delicioasă. Prăjitura „Iubi”, bună de te lingi pe degete!... Vlădutz a găsit formula ideală. Așa faci o „gospodină fericită”!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x