Antena Căutare

Descopera totul despre istoria de 300 de ani a ketchup-ului!

Ketchuup-ul are o istorie de peste 300 de ani si nu a avut mereu gustul si culoarea cu care suntem obisnuiti acum, informeaza Yahoo Shine.

La inceput, se numea katchop si era un condiment chinezesc. Prima varianta de ketchup era un amestec de crustacee inmuiate timp de cateva zile in otet si mirodenii. Exploratorii britanici au preluat reteta si au adus-o in Europa de Vest in anii 1700. Aici, reteta a fost adaptata, iar ingredientele alese au fost otetul, ceapa, ridichiile si ansoa.

Pentru prima data, o reteta de ketchup a fost publicata intr-o carte de bucate englezeasca din 1727. Abia in 1820 rosiile au inceput sa faca parte din ingredientele ketchup-ului si au eliminat crustaceele din compozitie.

Prima versiune de ketchup ambalat pentru consumul casnic a fost lansata in 1870.

Foto: fanfused.com

Desert: Rețeta Parfait de zmeura... Reteta exotica: Salata thailandeza de vita cu taitei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x