Antena Căutare

Desert sofisticat: Rețeta Sufleu de fistic cu sos de ciocolata

Sufleul de fistic cu sos de ciocolata este un desert sofisticat cu care iti poti surprinde invitatii!

Ingrediente pentru rețeta Sufleu de fistic cu sos de ciocolata:

- 3 oua, albusurile separate de galbenusuri;

- 4 linguri de zahar fin;

- 1 lingurita extract de vanilie;

- 2 linguri de faina normala;

- ½ lingurita de amidon;

- 100ml de lapte integral;

- 2 linguri de crema sau pasta de fistic;

- unt topit pentru forme.

PENTRU SOSUL DE CIOCOLATA

- 50g de ciocolata cu 70% cacao;

- 50ml de smantana pentru frisca.

Mod de preparare pentru rețeta Sufleu de fistic cu sos de ciocolata:

1. Pentru baza de sufleu, se pun intr-un bol doua galbenusuri, o lingura de zahar si vanilia; se amesteca pana se obtine o culoare deschisa (nu vei avea nevoie de al treilea galbenus). Se adauga faina prin amestecare. Se fierbe laptele usor si se adauga treptat peste amestecul de ou, amestecand mereu.

2. Se curata oala in care a fiert laptele si se toarna in ea amestecul. Se aduce la punctul de fierbere si se tine pe foc cateva minute, pana se ingroasa, apoi se adauga prin amestecare crema de fistic. Se rastoarna intr-un bol, se acopera suprafata cu folie alimentara ca sa nu prinda pojghita si se lasa la racit la temperatura camerei.

3. Se incinge cuptorul la 190° C/ gaz 5 si se pune inauntru o tava. Se ung cu unt topit patru forme termorezistente de aproximativ 250ml fiecare. Se folosesc miscari verticale, de jos in sus si ai grija sa ajungi pana la gura fiecarei forme. Se lasa deoparte 3 minute si apoi se mai unge un strat, tot cu miscari verticale, de jos in sus.

4. Se bat albusurile spuma, apoi se adauga zaharul ramas, cate o lingura din cand in cand, si se bat pana cand spuma devine lucioasa. Se amesteca jumatate din spuma de albusuri cu mixul de sufleu, apoi se incorporeaza restul cu atentie.

5. Se imparte compozitia in cele patru forme. Se trece varful unui cutit de jur imprejurul sufleului, pe interiorul marginilor. Se dau la cuptor, pe tava incinsa, cam 12-15 minute, pana cresc.

6. Se pun intr-un bol ingredientele pentru sosul de ciocolata impreuna cu patru linguri de apa si se dau la cuptorul cu microunde in reprize scurte. Se amesteca si se serveste sosul cu sufleurile.

Poftă bună!

FOTO: goodfood.ro

Gustare usoara: Rețeta Tarta caprese... VIDEO! Reteta: Pui cu sos de rodii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x