Antena Căutare

Două rețete de salate aperitiv cu ingredientele rămase după sărbători

Cu siguranţă, după masa de Paşte v-au rămas nişte alimente de care vă întrebaţi ce puteți face cu ele şi cât timp mai sunt bune pentru consum. Iată, mai jos, idei de rețete care vă ajută să consumaţi.

Două rețete de salate aperitiv cu ingredientele rămase după sărbători Galerie
salate aperitiv cu ingredientele rămase după sărbători

Chef Constantin Ghimpu, ne propune două rețete de salate aperitiv cu ingredientele rămase după sărbători. Sunt rețete simple și rapide cu care ne putem asigura o gustare, sau chiar una dintre mesele unei zile. Sunt gustoase, sățioase, dar trebuie să mâncăm ponderat, pentru că sunt pe bază de ouă fierte.

Rețeta de Salată cu ouă fierte și caracatiță - Ingrediente:


  • cartofi copți la cuptor
  • caracatiță mediteraneană
  • roșii cherry
  • ardei iute
  • ouă fierte
  • verdeață proaspătă

Cum procedăm pentru Rețeta de Salată cu ouă fierte și caracatiță

Dacă nu ne-au rămas și câteva felii de cartofi copți, de la garnitura fripturii de miel, îi putem prepara după rețeta proprie, cu condimentele preferate.

Într-un vas, sau o salatieră vom amesteca feliile de cartofi cu roșiile cherry tăiate jumătăți, ouăle fierte, de asemeni, tăiate jumătăți, rondele de ardei iute și bucăți de caracatiță. Presărăm puțină verdeață și gata-i salata.

Dacă nu avem caracatiță, putem pune bucăți din friptura care ne-a rămas de la sărbători: de miel, de pui, de care avem.

Două rețete de salate aperitiv cu ingredientele rămase după sărbători

Salată de ouă cu caracatiță

Citește și: Rețetă de Ouă pane cu sos de iaurt și castraveți murați

Rețeta Pastă de ouă fierte - Ingrediente:


  • 1-2 linguri maioneză
  • ouă fierte
  • ceapă roșie
  • castraveți murați
  • sare și piper

Cum procedăm pentru Rețeta Pastă de ouă fierte

Punem într-un vas maioneza și adăugăm peste ea albușurile de ouă date pe răzătoare, gălbenușurile pasate, ceapa roșie tocată solzișori și castraveții murați, tocați mărunt.

Amestecăm bine toate ingredientele până se transformă într-o pastă.

Asezonăm pasta, dacă mai necesită, cu sare și piper.

Este o rețetă rapidă la care folosim ingredientele în cantitățile dorite, în funcție de gusturi.

Două rețete de salate aperitiv cu ingredientele rămase după sărbători

Pastă de ouă

Citește și: Rețetă de Salată aperitiv de ouă fierte

Salatele se pot păstra în frigider, acoperite, pentru câteva zile.

Însă, pentru că specialiștii ne avertizează să nu exagerăm cu astfel de preparate, trebuie să ținem cont și de când au fost gătite, pentru a nu depăși termenele de valabilitate.

Pentru a vedea ce ne recomandă specialiștii, accesați materialul video de mai jos, prezentat în cadrul Observator Antena 3:

Friptură de curcan în stil american și cartofi grecești...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x