Antena Căutare

Dulceață de vișine ca la bunica. Rețetă și trucuri pentru o dulceață plină de savoare

Dulceața de vișine are gustul perfect, fiind o combinație între dulce și acrișor, ceea ce o face potrivită de adăugat atât la rețetele dulci, cât și la cele sărate.

dulceata de visine intr-un borcan Galerie
Dulceață de vișine ca la bunica. Rețetă și trucuri pentru o dulceață plină de savoare | Shutterstock

Această dulceață cu 3 ingrediente este super simplu de făcut, dar trucul este să obțineți consistența potrivită.

Citește și: Gem de căpșuni ca la mama acasă. Rețetă și sfaturi pentru cel mai aromat gem

Rețetă de dulceață de vișine ca la bunica

Ca timp de preparare, vei avea nevoie de 25 de minute de pregătit, plus 50 de gătit pe foc. Din rețeta următoare, poți obține chiar și 4 borcane a câte 150 de grame fiecare.

Ingrediente

  • 2 kg vișine, fără sâmburi
  • 1,2 kg zahăr alb
  • zeama de la 2 lămâi netratate
  • pectină, pentru înghegare

Mod de preparare

Puneți două farfurii în congelator/ frigider pentru a testa dulceața mai târziu. Puneți vișinele, zahărul și sucul de lămâie într-o cratiță mare și fierbeți la foc mediu/mare timp de 35-50 de minute, amestecând frecvent până când devine groasă, notează BBCGoodFood.com.

După 35 de minute, puneți puțin din dulceață pe una dintre farfuriile răcite. Lăsați 1 minut, apoi apăsați cu vârful degetului. Dacă începe să se încrețească, este gata. Dacă alunecă, continuați să fierbeți dulceața timp de 10 minute, apoi testați din nou pe cealaltă farfurie.

Turnați dulceața în borcane sterilizate și sigilați. Se va păstra timp de șase luni nedeschis (când este depozitat într-un loc întunecat și răcoros) sau deschis în frigider timp de trei luni.

Citește și: Trucul inedit pentru șnițele mai gustoase. Un ingredient simplu adăugat în făină schimbă tot ce știai până acum

Trucurile bunicii pentru o dulceață de vișine gustoasă

Cireșele și vișinele, indiferent de soi, sunt fructe cu pectină scăzută. Adesea, producătorii de gem adaugă pectină comercială pentru a scurta procesul și a se gelifica mai repede.

Cu puțină răbdare, dulceața de vișine fără pectină se va gelifica frumos, iar un timp mai lung de gătire înseamnă o aromă mai intensă în dulceața finită.

Potrivit Bucate-aromate.ro, „dacă nu aveți timp să vă ocupați de gem într-o singură zi, presărați fructele cu zahăr, amestecați și le păstrați la frigider până a doua zi când faceți gemul.

Citește și: Compot de vișine. Perfect pentru gustări, dar și pentru prăjituri

Nu fierbeți gemul în exces! Alegeți pentru fierbere o cratiță largă, cu suprafață mare de evaporare. În acest fel veți scurta la minim timpul necesar de gătire.

Amestecați des în cratiță, cu o lingură de lemn cu coadă cât mai lungă, pentru că gemul stropește ca un vulcan, în toate părțile și există pericolul să vă ardeți.

Borcanele și capacele trebuie să fie sterilizate înainte să puneți gemul la fiert deoarece gemul se toarnă în borcane cât mai fierbinte cu putință.

Ca să nu se spargă, așezați borcanele într-o tavă metalică care să preia diferența de căldură”, mai scrie sursa citată anterior.

Cum se poate servi dulceața de vișine

Nu numai că este potrivită pentru brânză (cu mucegai, de capră, brie și camembert), dar este și opțiune bună pentru carne, mezeluri și deserturi. Puteți merge pe dulce sau sărat cu un sos de vișine.

Iată câteva idei de rețete în care să folosești dulceața sau sosul de vișine:

  • Crostini cu cremă de brânză de capră și dulceață de vișine
  • Rață crocantă cu sos de vin și vișine
  • Mușchi de porc cu crustă de ierburi, sos de vin și visine
  • Cârnați prăjiți cu sos de vin și vișine
  • Cheesecake cu dulceață de vișine
  • Șuncă cu sos de vișine
  • Tartă cu ciocolată și sos de vișine
  • Cotlete de miel cu sos de vișine

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x