Antena Căutare

Ghiveci mănăstiresc de post. Rețeta și trucuri de la călugării bucătari

Iată o rețetă simplă de ghiveci mănăstiresc de post, dar și câteva trucuri de la călugării bucătari.

ghiveci manastiresc de post
Ghiveci mănăstiresc de post. Rețeta și trucuri de la călugării bucătari | Shutterstock

Inspirată de la călugării bucătari, această mâncare este perfectă pentru cei care țin post sau vor să experimenteze un preparat sănătos și plin de gust.

Citește și: Ingredientul banal pe care să îl adaugi în clătite pentru a nu se mai lipi de tigaie. Trucul pentru o consistență perfectă

Rețeta de ghiveci mănăstiresc de post

Dacă ești un fan al mâncării sănătoase, poți pregăti o rețetă de ghiveci mănăstiresc de post.

Ingrediente

  • 2 cartofi mari, curățați și tăiați cubulețe
  • 2 morcovi, tăiați rondele subțiri
  • 1 dovlecel mediu, tăiat cubulețe
  • 1 ceapă mare, tocată mărunt
  • 2 căței de usturoi, mărunțiți
  • 1 ardei gras roșu, tăiat bucăți mici
  • 1 ardei gras galben, tăiat bucăți mici
  • 1 cutie de roșii în bulion
  • 1 cană de ciuperci tăiate felii
  • 1 legătură de spanac proaspăt, spălat și tocat
  • 1 legătură de pătrunjel proaspăt, tocat
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 500 ml de supă de legume (sau apă)
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare

Încălzește uleiul de măsline într-un vas, mai mare, la foc mediu. Adaugă ceapa și usturoiul și călește-le până prind o culoare aurie (dar nu arsă).

Adaugă cartofii, morcovii, ardeii grași și dovlecelul în oală. Amestecă bine și lasă legumele să se călească împreună timp de aproximativ 5 minute.

Toarnă roșiile în bulion peste legume și adaugă supa de legume sau apă. Condimentează cu sare și piper după gust. Acoperă oala cu un capac și lasă ghiveciul să fiarbă la foc mediu timp de 20-25 de minute sau până când legumele sunt moi și fragede.

Adaugă ciupercile și spanacul în oală și mai lasă totul să fiarbă încă 5 minute. Aceasta va adăuga un gust plin de prospețime și arome delicioase ghiveciului tău mănăstiresc.

Înainte de a servi, presară pătrunjel proaspăt deasupra preparatului. Astfel, vei aduce un plus de culoare și gust intens ghiveciului de post.

Citește și: Cum faci o rețetă simplă de minciunele pufoase, ca la bunica acasă. Le servești cu gem sau dulceață

Trucurile călugărilor pentru cel mai bun ghiveci de post

Ca să obții un ghiveci mănăstiresc de post perfect, află că călugării bucătari adaugă cu multă dragoste și răbdare în preparat.

Un prim sfat este să alegi întotdeauna legume proaspete, de calitate, de la producători locali sau din grădinile mănăstirilor. Acest lucru îi va conferi preparatului tău un gust autentic și o aromă divină.

Un alt truc este reprezentat de alegerea corectă a condimentelor. Călugării folosesc în general condimente naturale, cum ar fi ierburile proaspete, pentru a da o notă savuroasă mâncărurilor lor.

De asemenea, nu ezita să adaugi legumele în oală în ordinea în care necesită timp pentru a fi gătite. Astfel, vei obține un ghiveci echilibrat, în care legumele vor fi pregătite perfect, cu o textură plăcută.

Ingredientul banal pe care să îl adaugi în clătite pentru a nu se mai lipi de tigaie. Trucul pentru o consistență perfec...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x