Antena Căutare

Gogoși rapide și pufoase, fără ou sau lapte. Cum să prepari un desert de post fără prea mult efort

Dacă ești în căutarea unui desert simplu și rapid, dar care să amintească de preparatele bunicii, îți prezentăm o rețetă de gogoși pentru care nu ai nevoie nici de lapte, nici de ouă, fiind ideală în perioadele de post. Iată cum să o prepari, fără să pierzi din gustul copilăriei!

Gogoși rapide și pufoase, fără ou sau lapte. Cum să prepari un desert de post fără prea mult efort Galerie
Gogoși rapide și pufoase, fără ou sau lapte. Cum să prepari un desert de post fără prea mult efort | Shutterstock

Gogoșile sunt, fără dar și poate, un desert adorat de adulți, dar și de cei mici. Înainte de a te apuca de gătit, trebuie să știi că rețeta nu necesită multe ingrediente și nici iscusința unui bucătar, ci doar câteva elemente pe care cu toții le avem în bucătărie sau în cămară. Iată tot ce trebuie să faci pas cu pas!

Citește și: Cât costă o porție de gogoși ca la bunica în restaurantul lui Nicolai Tand. Chef-ul practică prețuri pentru toate buzunarele

Rețeta pas cu pas de gogoși pufoase fără ouă și lapte. Ideală când ții post!

Deși mulți se sperie când aud de gogoși, temându-se de orele multe petrecute în bucutărie, această rețetă promite puțin efort, însă același rezultat desăvârșit. Dar pentru a prepara această rețetă de gogoși fără ouă și lapte, ține minte că ai ai nevoie, în primul rând, de toate ingredientele menționate mai jos.

Ingrediente:

  • 500 g făină
  • 50 ml ulei
  • 4 linguri zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 25 g drojdie
  • 200 ml apă
  • esență de vanilie
  • sare
  • zahăr pudră

Gogoșile pot fi rotunde, în formă de fundițe, spirale, triunghi sau în orice alt model. În cazul în care vrei să optezi pentru niște gogoși ceva mai sărate, poți elimina din rețetă sortimentele de esență și zahăr sau scorțișoară, după caz.

Mod de preparare:

Într-un bol se dizolvă drojdia în trei linguri de apă călduță. Peste se adaugă și o lingură de zahăr, urmând ca totul să se amestece foarte bine.

În continuare, separat, într-un alt bol se toarnă făina. Se adaugă zahărul, sarea și zahărul vanilat. Apoi, se adaugă compoziția lichidă, apa, esența de vanilie, uleiul și se încorporează totul bine. Ține minte că este necesar să amesteci până când obții un aluat omogen.

După aceea, aluatul rezultat se întinde pe o foaie subțire. Pe urmă, cu ajutorul unui pahar, se decupează cercuri din aluat. La final, urmează pasul cel mai simplu, și anume prăjitul gogoșilor. Acestea se pun într-o tigaie încinsă cu ulei și se lasă până când se rumenesc. Poftă bună!

Citește și: Cea mai simplă și rapidă rețetă de gogoși cu măr ras. Cum să faci în mai puțin de 15 minute un preparat ca la bunica acasă

De ce ar trebui să ții făina în congelator. Descoperirea i-a contrariat pe mulți...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x