Antena Căutare

Macarons, mici bijuterii culinare, perfecte pentru orice sărbătoare. Rețete de macarons

În direct de la un atelier de dulciuri din Balotești, Adina Lăcătușu, reporterul matinalului Neatza cu Răzvan și Dani, ne aduce informații despre istoria mult adoraților macarons, de la proprietarul atelierului, care a personalizat un platou cu macarons cu sigla emisiunii și a postului de televiziune.

Macarons, mici bijuterii culinare, perfecte pentru orice sărbătoare. Rețete de macarons Galerie
Macarons

Realizate exclusiv manual, cu ingrediente naturale, micile macarons sunt elementele cheie ale oricărui eveniment.

Deja se știe că macarons sunt mici prăjiturele, asemănătoare cu biscuiții umpluți, având la bază bezeaua din albușuri cu făină de migdale și colorant alimentar .

Macarons au fost produși în mănăstirile venețiene încă din secolul VIII d.Hr. și au fost aduși în Franța de bucătarul italian al reginei Catherine De Medici în perioada Renașterii .

Citește și: Macarons cu aromă de fructe, mici și delicate bijuterii culinare

Dar puțini știu că de fapt prăjiturelele macarons au apărut mai întâi în Siria. Acolo sirienii zdrobeau migdalele, le puneau la macerat, apoi le puneau la uscat sub formă de grămăjoare și le serveau în perioadele de post.

Începând cu secolul al XIX-lea,rețetele de macarons au avansat sub forma de cookie sandwich.

Citește și: Rețeta celor mai simple macarons cu ciocolată

Există două metode principale pentru realizarea unui macaron - metoda franceză și metoda italiană. Diferența constă în modul de preparare a bezelei.

În metoda franceză, albușurile de ou sunt bătute la rece până se formează o bezea foarte fermă. Apoi se adaugă migdale măcinate fin și zahărul pudră se amestecă încet până se elimină aerul din bezea și se obține consistența dorită. Acest procedeu de eliminare a aerului se numește macaronaj.

În metoda peste bezeaua de albușuri se adaugă, treptat, un sirop de zahăr fierbinte și se mizează până rezultă o bezea tot fermă. Apoi se adaugă migdale măcinate fin și zahăr și se amestecă până se obține compoziția de macarons. Pasta de bezea și migdala se amestecă împreună pentru a forma amestecul de macaron.

La compozițiile de macarons se mai adaugă coloranți, pentru un aspect frumos, iar cremele se prepară în funcție de preferințele fiecăruia.

Mai multe despre atelierul de preparat macarons puteți afla accesând materialul video de mai jos:

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x