Antena Căutare

PAȘTE 2018. Cum să pregătești un DROB de miel ca la restaurant

Au început deja pregătirile pentru Paște, pentru unele persoane, în timp ce altele vor lăsa totul pe ultima sută de metri. Oricum ar fi, preparatele din zilele de Paște trebuie să fie speciale. Drobul este unul dintre acestea.

Au început deja pregătirile pentru Paște, pentru unele persoane, în timp ce altele vor lăsa totul pe ultima sută de metri. Oricum ar fi, preparatele din zilele de Paște trebuie să fie speciale. Drobul este unul dintre acestea.

Drobul de miel este un preparat culinar tradițional românesc, fiind una dintre mâncărurile din miel specifice sărbătorii de Paște. Iată cum să pregătești drobul de miel ca un adevărat chef.

Citește și Paște 2018. 7 flori de primăvară pe care să le ai în casa ta de Paște

Ingrediente

  • 2 kg organe de miel
  • 8 oua mari
  • ceapa verde din belsug (cu cat e mai multa cu atat va iesi mai delicios drobul)
  • codite de usturoi verde (de la vreo 4 legaturi de usturoi)
  • patrunjel proaspat din belsug
  • marar proaspat din belsug
  • sare, piper, ulei, pesmet

În prepararea drobului de miel, trebuie să fie respectate anumiți pași care implică felul în care curățăm carnea.

Modul de preparare al drobului de miel de pe masa de Paște

1. Curățăm organele de miel cu grijă. Ficatul îl tăiem în bucățele mai mici, rinichii îi spintecam în două, plămânii îi tăiem în bucățele mai mici și îi înțepăm cu furculița , inima o tăiem în două și o curățăm de sângele aflat în interior. Le spălam bine bine și le punem la fiert în apa cu sare. Avem grijă să amestecăm destul de des pentru că ficatul fiind greu are tendința să coboare la fund și dacă nu suntem atenți se poate prinde.

2. Când toate organele sunt fierte, le scoatem cu o paletă și le lăsăm să se răcească după care le tocăm mărunt în mici cubulețe.

3. Tocăm verdeață foarte mărunt, batem ouăle într-un vas separat cu o furculița și le adăugăm organelor tocate.

4. Adăugăm sare și piper și amestecăm foarte bine până la omogenizarea compoziției. Tapetăm cu ulei și pesmet o tavă mare și o umplem cu compoziția drobului de miel. Coacem drobul în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru cca 1 oră.

6. În momentul în care vedem că drobul de miel se desprinde singur de pe marginile formei și este rumen, îl scoatem din cuptor și îl lăsăm să se răcească după care îl porționăm și îl servim.

Puteți pune verdeață în orice cantitate, în funcție de cât de uscat vă doriți să fie drobul.

Dacă nu tolerați carnea de miel puteți face acest drob cu organe de pui: inimi, pipote, ficat și piept de pui.

Sursa: lauraadamache.ro

REȚETA perfectă de Paște. Cele 4 secrete pentru o friptură de miel delicioasă... Paște 2018! Cum marinezi corect carnea de miel pentru a fi fragedă! Trucul pe care trebuie să-l știe orice gospodină...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x