Antena Căutare

(P) Preparate dulci pentru micul-dejun: idei simple

Desertul nu trebuie să fie o plăcere vinovată, ci poate fi chiar micul tău dejun. Atunci când alegi să pregăteşti preparate dulci acasă, tu controlezi cantitatea de zahăr pe care o foloseşti.

imagine cu o varietate mare de fructe
Descoperă idei simple de preparate dulci pentru prima masă a zilei

Acest lucru este un avantaj comparativ cu consumul de dulciuri din comerţ ce conţin zahăr rafinat în cantităţi mari. De asemenea, poţi alege să foloseşti alternative la zahăr precum mierea sau siropul de agave.

Iată câteva idei simple de preparate dulci pentru prima masă a zilei:

Clătite cu miere şi fructe

Poţi prepara clătite foarte uşor, fără să foloseşti cantităţi mari de zahăr. Ba chiat poţi înlocui şi faina clasică cu făină de ovăz sau de orez. Clătitele sunt o super alegere pentru micul dejun, iar în funcţie de reţeta pe care o alegi, acestea pot chiar să devină un preparat complet, bogat atât în carbohidraţi, cât şi în proteine. Cea mai bună sursă de proteine pentru clătite o reprezintă oul. Poţi adăuga în compoziţie unul sau două ouă.

Indiferent de rețeta de clătite pe care o alegi, este o super idee să nu le serveşti cu creme tartinabile pline se zahăr sau cu ciocolată. Mai degrabă, optează pentru miere şi fructe. Acestea vor îndulci uşor clătitele. Poţi opta pentru tot felul de fructe, de la pomelo şi portocală şi până la căpşuni sau banane.

Terci de ovăz

Terciul de ovăz este un preparat popular pentru micul dejun, pe care îl poţi îndulci rapid şi uşor. Reţetele de terci de ovăz sunt simple. De obicei, acestea presupun amestecul de fulgi de ovăz cu apă, lapte sau lapte vegetal şi adăugarea unor ingrediente extra, precum mierea, fructele sau ciocolata neagră.

Poţi să pregăteşti terci de ovăz atât la rece, cât şi pe foc, însă trebuie să ştii că atunci când îl prepari la cald acesta îşi va dubla volumul.

Pentru un extra aport de proteine adăugă în reţeta de terci de ovăz şi o cupă de pudră proteică. Bineînţeles, înainte de a consuma suplimente alimentare, cere sfatul medicului tău.

Budincă de tapioca

Perlele de tapioca sunt o sursă excelentă de carbohidraţi, unde mai pui că se prepară super rapid, fără bătăi de cap. Pentru o budincă de tapioca gustoasă tot ce trebuie să faci este să amesteci 50 de grame de perle de tapioca cu 150 ml de lapte sau apă şi să amesteci la foc mic câteva minute. Dacă budinca devine prea lipicioasă, prea repede, atunci mai adăugă apă sau lapte. Pentru mai multe porţii de budincă, creşte cantitatea de perle de tapioca.

Când budinca de tapioca este gata, o poţi îndulci cu miere, fructe, dulceaţă sau chiar cu ciocolată neagră. Aceasta se poate păstra şi la frigider pentru a doua zi, mai ales dacă îţi place să ai micul dejun pregătit din timp.

Smoothie cu lapte şi fructe

Smoothie-ul este o super reţetă de mic dejun, mai ales atunci când eşti pe grabă şi îţi doreşti ceva dulce şi uşor de preparat. Pentru un smoothie plin de gust, alege câteva fructe de sezon şi lapte sau lapte vegetal. Poţi opta pentru fructe de pădure, banane, mere, portocale, piersici, caise sau mango.

Ce mai poţi adăuga într-un smoothie cu lapte şi fructe? Ei bine, ovăzul este o super idee pentru extra carbohidraţi, untul de arahide pentru gust şi textura sau mierea pentru o băutură mai dulce.

Chec şi cafea sau lapte

Deserturile de casă sunt întotdeauna o idee bună, mai ales în comparaţie cu cele din comerţ. Atunci când pregăteşti un desert acasă, ştii exact ce ingrediente foloseşti şi poţi opta pentru cele mai bune soluţii. Spre exemplu, poţi folosi o cantitate mică de zahăr sau chiar să înlocuieşti zahărul cu miere sau sirop de agave.

Ei bine, dacă vrei un desert de casă rapid, perfect pentru micul dejun, atunci checul este cea mai bună soluţie. Acesta se prepară cu ingrediente simple, precum ouăle, faina, untul şi laptele. Găseşti o mulţime de reţete de chec pe internet, pe care le poţi adapta în funcţie de nevoile tale.

Checul de casă merge excelent la micul dejun alături de o cafea bună sau de un pahar cu lapte cald.

Mousse de ciocolată din avocado

Un desert gustos fără zahăr sau cu cantităţi minime de zahăr? Se poate, dacă ştii ce ingrediente să alegi. Pentru un mousse gustos de ciocolată ai nevoie de 40 de grame ciocolată neagră topită, 2 avocado copţi, o lingură de miere sau sirop de agave, 25 de grame lapte sau lapte vegetal şi 15 grame pudră de cacao. Tot ce trebuie să faci este să amesteci toate ingredientele la blender şi vei obţine un desert gustos, fără zahăr rafinat, pe care îl poţi servi la micul dejun cu fructe sau frişcă.

Foloseşte ideile de mai sus pentru a-ţi pregăti un mic dejun dulce şi gustos, fără să petreci ore în şir în bucătărie.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x