Antena Căutare

Reteta de Paste: Drob de miel

Masa traditionala de Paste trebuie pregatita din timp, asa ca ce spuneti daca ne reamintim pasii de preparare a drobului de miel?

Ingrediente pentru rețeta Drob de miel:

1 kg de: plamani, ficat, inima, limba de miel (cantarite dupa fierbere si tocare)
2 cepe
2 legaturi de ceapa verde
2 legaturi patrunjel
2 felii paine mai veche (fara coaja)
150 ml lapte
8 oua fierte tari
4 oua crude
1 lingurita sare
1 lingurita piper
80 ml ulei

Mod de preparare pentru rețeta Drob de miel:

1. Se spala organele bine. Se pun in apa cu otet si sare pentru 30 minute.

2. Se fierb organele timp de 5 minute, iar apoi, dup ace aruncam apa, le mai fierbem inca 30 de minute, din momentul primului clocot.

3. Cat timp fierb organele, se toaca foarte marunt ceapa, ceapa verde, patrunjelul si 4 oua fierte.

4. Painea se pune la inmuiat cu putin lapte, pentru a face drobul mai pufos.

5. Se scurg bine organele si se toaca marunt (atunci cand se racesc).

6. Se incinge uleiul intr-o tigaie mare si se caleste ceapa la foc mediu spre mic. Se adauga apoi organele tocate si se prajesc la foc mediu timp de 10 minute, amestecand mereu.

7. Se adauga ceapa verde si patrunjelul, ouale tocate si painea stoarsa de lapte. Se amesteca totul foarte bine.

8. Se condimenteaza amestecul cu sare si piper.

9. Se bat 3 oua mari crude si se pun peste amestecul racorit. Se amesteca bine.

10. O tava de chec se unge foarte bine cu ulei (inclusiv pe margini). Se aseaza 1/3 din compozitie pe fundul formei.

11. Deasupra asezati restul de 4 oua fierte intregi. Se acopera ouale cu restul de umplutura.

12. Bateti ultimul ou crud ramas si ungeti drobul cu el.

13. Dati drobul la cuptor, la 180C pentru 50 minute. Cand il scoateti, treceti cu un cutit pe margini. Lasati sa se raceasca. Se pastreaza la frigider.

Poftă bună!

Desert delicios: Rețeta Briose de ciocolata cu sos alb... Reteta zilei de post: Musaca de cartofi cu linte...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x