Antena Căutare

Rețeta de sirop de trandafiri fără fierbere. Cum să obții o băutură parfumată și concentrată fără să consumi gaze

Îți prezentăm în rândurile ce urmează cea mai simplă rețetă de sirop de trandafiri, fără fierbere. Află din rândurile de mai jos secretul băuturii de care se vor îndrăgosti până și cei mici!

Rețeta de sirop de trandafiri fără fierbere. Cum să obții o băutură parfumată și concentrată fără să consumi gaze Galerie
Rețeta de sirop de trandafiri fără fierbere. Cum să obții o băutură parfumată și concentrată fără să consumi gaze | Shutterstock

Trandafirii nu sunt doar un deliciu vizual și olfactiv, ci și unul gustativ, aceștia fiind incluși de către gospodine în diverse rețete: dulceață, gem, miere sau sirop.

Dintre toate, siropul de trandafiri, cu siguranță, poate fi o încântare pentru întreaga familie, dar și pentru invitați, mai ales dacă îl preparați respectând pașii de mai jos!

Citește și: Ce sunt „șnițelele comuniste” și care e rețeta pas cu pas. Cele câteva ingrediente ieftine de care ai nevoie pentru prepararea lor

Cum să prepari cel mai delicios sirop de trandafiri fără fierbere. De ce ai nevoie

Pentru început, aveți nevoie de circa 30 de trandafiri înfloriți, care să nu prezinte urme de uscăciune sau ofilire, potrivit gradinasisanatate.blogspot.com. Gospodinele recomandă ca recoltarea trandafirilor să se facă într-o zi senină, fără ploaie.

După ce s-au cules trandafirii, se desfac petalele și se pun într-un bol cu un plic de sare de lămâie și două căni de zahăr. Apoi, se freacă petalele cu mâna până când acestea încep să elibereze un suc roz, potrivit sursei citate mai sus.

După ce s-a bifat și acest pas, petalele se vor adăuga într-un borcan de cinci litri în care se toarnă apă rece până la umplere. Trucul se produce tocmai aici, căci se recomandă ca în gura borcanului să fie lăsat un spațiu gol de o palmă.

Ulterior, conținutul trebuie lăsat la macerat între patru și cinci zile, amestecând constant.

După macerare, se strecoară lichidul și se pune într-un vas curat, în care se mai adaugă încă două kg de zahăr la fiecare litru. Apoi, băutura se va acoperi și se va lăsa la „odihnit”, la rece, pentru încă cinci zile, timp în care se amestecă ferm de câteva ori pe zi până la dizolvarea zahărului.

După dizolvare, siropul de trandafiri se toarnă în sticle și se depozitează la rece, într-o cămară sau beci. Poftă bună!

Citește și: Dulceață de trandafiri. Secretele dintr-o rețetă veche de peste 100 de ani

Rețetă simplă pentru cel mai bun sos roșu pentru paste. Ingredientul secret care schimbă totul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x