Antena Căutare

Ce consumăm în această toamnă? Iată o listă a alimentelor româneşti care reprezintă o sursă importantă de carbohidrați de calitate

În ciuda reputației negative, carbohidrații sunt o sursă de energie benefică pentru organism, dacă sunt consumați cum trebuie și luați din produse de calitate. Pentru o dietă echilibrată, aproximativ jumătate din numărul de calorii trebuie să vină din carbohidraţi proveniţi din cereale integrale, leguminoase, legume şi fructe proaspete.

În ciuda reputației negative, carbohidrații sunt o sursă de energie benefică pentru organism, dacă sunt consumați cum trebuie și luați din produse de calitate. Pentru o dietă echilibrată, aproximativ jumătate din numărul de calorii trebuie să vină din carbohidraţi proveniţi din cereale integrale, leguminoase, legume şi fructe proaspete.

Fără carbohidrați pe termen lung inima, creierul şi alte organe vitale nu ar funcţiona. Sfatul medicilor din toată lumea este să evitaţi dietele ce nu conţîn carbohidraţi suficienţi şi să ardeţi surplusul de kilocalorii prin tipul de mişcare ce vi se potriveşte, scrie CSID.ro

Suntem obișnuiți să consumăm produse de import pentru a consumă carbohidrații “buni”, însă nu este așa. Se pare că în piețele din România găsim în această toamna legume și fructe care conțîn carbohidrații buni și necesari.

Afine

Sunt o sursă benefică de carbohidrați buni. Li se spune “superfood”, datorită antioxidanţilor din compoziţie. De asemenea sunt bogate în apă şi au circa 15% carbohidraţi. Mai conţin vitamina C, vitamina K şi magneziu.

Mere

S-a dovedit ştiinţific, persoanele care consumă regulat mere ţîn sub control nivelul glicemiei şi prezintă un risc mai mic de dezvoltă boli cardiovasculare. De asemenea, merele sunt încadrate de către cercetători în categoria alimentelor ce ajută organismul să lupte împotriva maladiilor.

Fasole roşie

Gătite conţin 22,8% carbohidraţi. Fasolea roşie este de asemenea, bogată în fibre şi antioxidanţi precum antocianine şi izoflavone. S-a constatat că un consum regulat ajută la menţinerea sănătăţii colonului, ajută la menţinerea nivelului optim al glicemiei.

Conopida

Conopida este săracă în carbohidraţi şi are un conţinut bogat de vitamina C şi de vitamina K, care ajută la eliminarea inflamaţiilor din organism

Pere

O pară medie conţine circa 25 g carbohidraţi. Medicii nutriţionişti recomandă consumul de pere şi pacienţilor care suferă de reumatism sau artrită. De asemenea, sucul de pere contribuie la calmarea durerilor produce de diverse procese inflamatorii în organism prin efectul său uşor sedative

Sursa: CSID.ro

Dieta cu ceapă roșie vă ajută să scăpați de burtă. Truc pentru slăbit rapid!... CRIZĂ în mai multe spitale din România! Medicii fac apel la populație...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x