Antena Căutare

Îl mâncâm în fiecare primăvară ca să ne detoxifiem organismul, dar este foarte toxic. Cum trebuie să mâncăm untișorul

Untișorul se mai numește sălățică sau grâușor și este bogat în vitamina C. De aceea, primăvara este consumată în salate alături de leurdă, salată verde, lobodă sau ștevie.

Untișorul se mai numește sălățică sau grâușor și este bogat în vitamina C. De aceea, primăvara este consumată în salate alături de leurdă, salată verde, lobodă sau ștevie.

Untișorul ajută la eliminarea toxinelor, curăță sângele și ficatul și luptă cu anemia și infecțiile și contribuie la creșterea nivelului de energie.

Specialiștii spun că untişorul devine periculos atunci când a ajuns la maturitate sau a înflorit deja sau la consumul în cantităţi mari. Unii nutriţionişti recomandă 100 g pentru un adult, pe zi, şi 50 de g pentru copiii de peste 10 ani. Motivul? Planta conține protoanemonina, o substanță cu un efect toxic iritant.

Efectul toxic dispare în momentul în care frunzele sunt gătite.

Te-ai întrebat vreodată? Ce înseamnă când te mănâncă palma dreaptă... Privește-ți cu atenție palmele! Îți pot dezvălui lucruri importante despre sănătatea ta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x