Antena Căutare

Ridichile - pentru o digestie buna si nu numai

Aceste radacinoase usor iuti fac salatele mai crocante; in plus, sunt bogate in vitamina C, iar frunzele sunt, de asemenea, pline de minerale.

Exista mai multe soiuri de ridichi, dar noua ne sunt cunoscuti bulbii rozalii care se vand in supermarketuri. Totusi, cei care isi cresc singuri ridichile stiu ca ele exista intr-o varietate de forme, dimensiuni si culori, inclusiv soiul lunguiet si conic, de culoare alba - ridichile japoneze daikon.

Indiferent de dimensiunea si culoarea lor, toate ridichile imprumuta salatelor o aroma intepatoare si usor iute. Astfel, ele contrasteaza in mod placut cu alimentele moi si grase, ca branza sau pastravul afumat.

In medicina traditionala chinezeasca, japoneza sau ayurvedica, ridichile sunt folosite la inlesnirea digestiei, datorita proprietatilor astringente si gustului amarui. Mai mult, toate soiurile de ridichi sunt pline de fibre si cantitati mici, dar importante, de substante nutritive de baza, cum ar fi vitamina C si acidul folic.

Fiind rude cu broccoli si napii, frunzele de ridiche sunt, de asemenea, comestibile si chiar mai hranitoare decat radacinile, oferind cantitati mari de vitamina C, precum si de magneziu, fier si beta-caroten, un antioxidant natural. Frunzele tinere sunt bune de folosit la salata; cele mai batr=ne - la stir-fry, sau usor fierte, ca garnitura la carne de porc, de miel sau la peste gras.

DOUA IDEI RAPIDE

Salata thailandeza de ridichi

Se amesteca zeama de la 1 lime cu 1 lingura sos de peste si 1 lingurita de zahar fin. Se amesteca pana se dizolva zaharul, apoi se adauga 200g de ridichi taiate felii fine, 1 legatura mica de coriandru, tocat, si 1 legatura mica de menta, tocata. Se amesteca si se serveste.

Taitei cu ridichi si susan

Se fierb trei ghemuri de taitei cu ou conform instructiunilor de pe pachet. Se scurg, apoi se amesteca cu 2 linguri seminte de susan prajite, 1 legatura mica de ceapa verde, taiata felii, si 200g de ridichi, taiate sferturi. Se stropeste cu 1 lingura ulei de susan si un pic de sos de soia.

Citeste mai multe articole si retete interesante pe Good Food Romania!

Calculeaza-ti greutatea in functie de indicele de masa corporala!... De ce trebuie sa bei cam doi litri de lichide zilnic...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x