Antena Căutare
Logo show

Dulcele zilei by Ramona Olaru: Visul fructelor - un pandișpan delicios

Este o prăjitură cu blaturi de pandișpan, cremă de vanilie, frișcă și multe fructe.

Ingrediente pentru Rețeta de prăjitură Visul fructelor: Pentru blat: 7 albușuri 3 gălbenușuri 7 linguri de zahăr 7 linguri de făină Pentru cremă: 4 gălbenușuri 500 ml lapte 8 linguri de zahăr 3 plicuri zahăr vanilinat 8 linguri de făină 200 gr frișcă bătută fructe diverse Cum se prepară Rețeta de prăjitură Visul fructelor?

Pentru a pregăti blatul de pandișpan, se bat albușurile spumă, împreună cu zahărul până se formează o bezea fermă. Se încorporează gălbenușurile, folosind o spatulă, apoi făina adăugată puțin câte puțin.

Blatul de pandișpan se întinde în tava tapetată cu hârtie de copt și se coace pentru 20-30 de minute, la 160 de grade.

Pentru crema de vanilie se amestecă gălbenușurile cu un praf de sare și zahărul, se diluează cu laptele și se adaugă făina. Compoziția se fierbe amestecând continuu, până se îngroață ca o budincă. Se lasă la răcit și se adaugă câteva linguri de frișcă bătută, pentru a căpăta cremozitate.

Blatul de prăjitură se secționează în două părți, iar între ele se va întinde crema de vanilie, amestecată cu felii de fructe.

Deasupra se va întinde restul de frișca bătută și peste aceasta se vor șeza fructele feliate și întregi, după caz, într-o armonie de gusturi și culori.

Prăjitura se dă la rece cel puțin o oră, înainte de a o porționa și servi cu poftă.

Luni, 22.06.2020, 09:06
x