Antena Căutare
Logo show

Reţeta Zilei: Cremă de linte orientală - o supă delicioasă

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit o delicioasă rețetă de supă cremă de linte pe care a denumit-o ”Cremă de linte orientală”.

Ingrediente pentru rețeta Cremă de linte orientală

1 kg linte 5-6 ardei capia, roșii 3-4 morcovi 2 cepe 1 cartof dulce 1 lămâie sare și piper 1 lingură de smântână frunze de mentă Pentru pateuri: 800 g aluat de foietaj 750 g brânză telemea 1 lingură de smântână măghiran și chimion 2 ouă susan alb și negru

Mod de preparare pentru rețeta Cremă de linte orientală

Lintea se pune la fiert în apă cu sare.

Ceapa, morcovii și ardeii se curăță, se toacă și se călesc în ulei de măsline, apoi se adaugă la supa de linte când aceasta a început să fiarbă. Cartoful curățat și tocat mărunt se adaugă în supa cremă de linte mai spre final de fierbere.

Când toate ingredientele sunt bine fierte se trec prin blender, se adaugă smântână pentru cremozitate, multe frunze de mentă și se potrivește gustul cu sare, piper și zeamă de lămâie.

Pentru servit se prepară niște pateuri cu brânză. Se sfărâmă brânza sau se dă pe răzătoare, se amestecă cu smântâna, 1 ou + 1 albuș și se condimentează cu măghiran și chimion. Se taie aluatul în forme pătrate care se umplu cu crema de brânză și se pliază pe o diagonală, lipind colțurile. Se ung cu gălbenuș de ou, se presară cu susan alb și negru și se dau la cuptor pentru 30-35 de minute, la 180 de grade.

Marti, 14.05.2019, 08:20
x