Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit rețeta "Ronțănele", niște aperitive gustoase, bune de savurat de-a lungul întregii zile.
Ce ne trebuie pentru rețeta Ronțănele:
Pentru aluat: 400 gr făină( de preferat integrală) 250 gr unt cu 82% grăsime 3 gălbenușuri 150 gr parmezan ras 100 gr roșii uscate 100 gr bacon afumat cimbrișor uscat Pentru sos: 500 gr iaurt grecesc 300 gr brânză tartinabilă frunze de mentă sare piperIată cât de simplu se prepară rețeta Ronțănele!
Se începe cu baconul care se trage la tigaie pentru a se transforma în jumărele, apoi se lasă la scurs și răcit.
Se cerne făina, se amestecă cu parmezanul ras, cu cimbrișor, iar la mijloc se pun cele trei gălbenușuri, roșiile uscate tăiate cuburi mici, jumările de bacon și untul rece, tăiat cuburi. Se frământă un aluat ferm care se acoperă cu folie și se dă la rece pentru 30 de minute.
Se modelează apoi sub formă de cornulețe care se așază în tavă, pe hârtie de copt și se dau la cuptor pentru 15 minute la 180 de grade.
Se servesc cu sos de iaurt amestecat cu brânză tartinabilă și frunze de mentă.