Antena Căutare
Logo show

Reţeta zilei! Vlăduţ prepară "Supă olandeză din praz"

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit în această ediție o delicioasă rețetă de supă cremă olandeză din praf, cu care ne putem delecta în zilele frumoase de toamnă.

Ingrediente pentru rețeta Supă cremă olandeză din praz

4-5 fire de praz românesc 1 morcov 250 g ciuperci champignon 2-3 linguri smântână 150 g cremă de brânză 50 g unt sare piper 1 l apă 200 g cașcaval gouda

Iată cât de simplu este modul de preparare pentru rețeta Supă cremă olandeză din praz!

Se curăță prazul, se toacă rondele și se călește în unt, presărat cu sare. Se adaugă morcovul curățat și tocat mărunt și ciupercile spălate și tocate. Se amestecă bine până se pătrund ingredientele, apoi se completează cu apă fierbinte. Se lasă să fiabă 10-15 minute, apoi se scurg ingredientele și se trec prin blender. Se adaugă smântâna și crema de brânză, se mai diluează cu supă fierbinte și se mai fierbe pentru 1-2 clocote, potrivind gustul cu sare și piper. După ce se stinge focul, se adaugă cașcavalul ras și se lasă delicioasa supă cremă olandeză de praz la odihnit 20 de minute, înainte de a fi servită. Se poate servi cu felii de pâine gratinate la cuptor cu unt și usturoi și învelite în felii subțiri de prosciutto, cu ciuperci preparate pe grătar, sau cu crutoane simple.

Foarte simplă și ușor de preparat rețeta Supă cremă olandeză din praz, dar, mai ales, gustoasă și hrănitoare!

Joi, 11.10.2018, 08:22
x