Supa crema de naut si linte
Vladutz gateste: "Supa crema de naut si linte"
Ingrediente:
700ml supa de legume;
300ml lapte de vaca
30ml vin alb
400g linte Expom
400g naut Expom
1 lingura ulei de masline
un catel de usturoi
un ardei rosu
1 ceapa, tocata
amestec de rozamarin si oregano
sare , putin zahar si piper negru, dupa gust
Mod de preparare:
Se incalzeste supa de legume pana cand a dat intr-un clocot, apoi se ia de pe foc, se adauga verdeturile si se acopera 15 minute. Caliti ceapa cu putin zahar, pana se caramelizeaza, apoi adaugati supa de legume cu verdeturi, laptele, nautul si lintea (scurce de zeama) si se lasa sa fiarba 15 minute. Se ia cratita de pe foc si se scoate rozmarinul. Se paseaza intreg continutul pana cand se obtine o pasta omogena si subtire.Se asezoneaza dupa gust apoi se toarna in boluri si se serveste cu crutoane (paine prajita).
Echipa Neatza va ureaza pofta buna!
Luni, 29.11.2010, 08:07